Συνάντηση Μανιάτη με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής General Electric

Συνάντηση Μανιάτη με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής General Electric

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το ενδεχόμενο επενδύσεων στη χώρα μας από την General Electric, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας στην Ευρώπη, Ferdinando «Nani» Beccalli Falco.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν το ενδιαφέρον της GE για επενδύσεις στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων, τα έργα μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω αγωγών, η δυνατότητα επενδύσεων στα έργα ελληνικού ενδιαφέροντος που έχουν ενταχθεί στα Προγράμματα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (PSI’s), καθώς και οι προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Διαβάστε ακόμη: Στρατηγικοί πόλοι επενδύσεων τα ελληνικά λιμάνια

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να μπει σε μια ευθεία που οδηγεί σε στέρεο και ασφαλές έδαφος με πολιτική σταθερότητα, καθώς αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της, βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητά της κι ενισχύεται η ελκυστικότητά της, δημιουργώντας ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών προοπτικών στον τομέα της ενέργειας, τόσο της συμβατικής όσο και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και στον τομέα του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ