Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου: Τι συζητήθηκε- Τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου: Τι συζητήθηκε- Τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) μιλάει με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο (Δ), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. Αθήνα, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζήτησαν και για το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα τη συγκεκριμένη στιγμή. Μάλιστα, από την πλευρά της Εκκλησίας τονίζεται πως η απόφαση για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα «θα καθοριστεί εν πολλοίς από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο, καθώς και από τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων.