Συνάντηση με τον Jonathas de Andrade

Συνάντηση με τον Jonathas de Andrade

Ο βραβευμένος εικαστικός θα βρεθεί στην Αθήνα για μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τις τοπικές κοινότητες και την εργασία. 

Η μη κερδοσκοπική εταιρία locus athens επιμελείται και οργανώνει εκθέσεις, διαλέξεις, συζητήσεις και προβολές σε διαφορετικούς κάθε φορά χώρους ενώ έχει εκδώσει μια σειρά από καταλόγους και βιβλία σύγχρονης τέχνης.

Οι ιδιαιτερότητες και τα δεδομένα του εκάστοτε χώρου είναι βασικό στοιχείο στην διαμόρφωση της κάθε έκθεσης ή δράσης. Το γεγονός αυτό συνιστά την κάθε προσπάθεια σε ένα καλλιτεχνικό πείραμα απροκατάληπτο, ευέλικτο και συναρπαστικό. Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλει ο εικαστικός Jonathas de Andrade, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα με σκοπό να γνωρίσει την πόλη και να εργαστεί για ένα χρονικό διάστημα σε αυτή.

Ο εικαστικός από τη Βραζιλία έχει ένα πλούσιο βιογραφικό στον χώρο των εγκαταστάσεων, video καθώς και στο αρχειακό υλικό.

Το ενδιαφέρον του εστιάζει στις μικρές τοπικές κοινότητες, στο ζήτημα της εργασίας, στην κοινωνική ιστορία και στην αρχιτεκτονική. Η πραγματικότητα και η μυθοπλασία συγχέονται και πολύ συχνά η διαδικασία παραγωγής αποκτά δεσπόζουσα θέση στην δουλεία του.

Ο Jonathas de Andrade κέρδισε το βραβείο Future Generation Prize το 2012. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στην Kunsthalle Lissabon, στο Μuseo Marino Marini, στη 12η Μπιενάλε της Λυών, στη 2η τριενάλε του Νew Museum, στη 12η Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης, στην 29η Μπιενάλε του Σαό Πάολο. Εχεί πάρει μέρος σε προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Darat Al Funun (Aμάν), στο Gasworks (Λονδίνο), στο Townhouse (Κάιρο).

3 Ιουνίου 2014. Μαυρομιχάλη, 137, 114 72 στις 20:00

*Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά. 

Διαβάστε ακόμα:

Οι γυναίκες που έκαναν «περιουσία» με το στυλ τους

Τα καλύτερα αξιοθέατα της Ευρώπης

H ατζέντα της εβδομάδας