Συνάντηση Βενιζέλου με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών των ΗΠΑ

Συνάντηση Βενιζέλου με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών των ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι επαφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στις ΗΠΑ. 

Ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών των ΗΠΑ.  Όσον αφορά την συνάντηση με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Η συζήτηση θα είναι αρκετά συγκεκριμένη. Θα είναι μια στοχευμένη συζήτηση».

Η συνάντηση με τον Tζακ Λιου θα προηγηθεί της επίσκεψής του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της συνάντησης που θα έχει με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 6:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια, θα έχει γεύμα στο «Κέντρο Διεθνών και Στρατηγικών Μελετών (SCIS) με διευθυντικά στελέχη δεξαμενών σκέψης. «Θα είναι μια ευκαιρία να τους δούμε όλους μαζί και να τους ενημερώσουμε για τα θέματα που μας απασχολούν και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Τουρκία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει να τις λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη», συμπληρώνοντας ότι «η δική μας επιλογή είναι μια σταθερή ευρωπαϊκή Τουρκία» και «ιστορικά, το μεγάλο πρόβλημα πάντα είναι η εξαγωγή της έντασης. Δεν θέλουμε λοιπόν σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν παλαιότερες εμπειρίες εξαγωγής εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας» όπως είπε.