Συνεχίζεται ο κύκλος του αίματος στην Αίγυπτο

Συνεχίζεται ο κύκλος του αίματος στην Αίγυπτο

Δύο νεκροί –ένα αγόρι 12 ετών κι ένας άνδρας- μετά από συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Μοχάμεντ Μόρσι.

Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας κι ένα αγόρι 12 ετών, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη συνοικία Γκίζα στο Κάιρο κατά την διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ένοπλοι τραυμάτισαν άλλους τρεις ανθρώπους πριν επέμβει η αστυνομία για να χωρίσει τους συμπλεκόμενους, προβαίνοντας σε πολλές συλλήψεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συνολικά 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια βίας σε όλη τη χώρα, ιδίως σε πόλεις στο Δέλτα του Νείλου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Διαβάστε ακόμη: Αναβολή στη δίκη του Μοχάμεντ Μόρσι

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει διαδηλωτές στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και σήμερα σε διάφορες επαρχίες σε όλη τη χώρα, όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά μετά την ανατροπή του Μόρσι την 3η Ιουλίου, αν και η σκληρή καταστολή που έχει εξαπολυθεί εναντίον τους έχει περιορίσει την δυνατότητά τους να οργανώνουν μαζικές κινητοποιήσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο