Συνεχίζει να πουλάει ο Ρούπερτ Μέρντοχ

Συνεχίζει να πουλάει ο Ρούπερτ Μέρντοχ

Την πώληση 33 τοπικών εφημερίδων ανακόνωσε ο όμιλος News Corp.

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης News Corp, ο οποίος προέκυψε από τη διάσπαση της αυτοκρατορίας μέσων ενημέρωσης του δισεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοχ, ανακοίνωσε σήμερα την πώληση 33 αμερικανικών τοπικών εφημερίδων και εκδόσεων έναντι ποσού το οποίο δεν γνωστοποιήθηκε.

Αγοραστής είναι μια κοινοπραξία με επικεφαλής το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Fortress Investment Group. Η πώληση αφορά κυρίως 8 τοπικές εφημερίδες και 15 τοπικά εβδομαδιαία έντυπα, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο News Corp.

Διαβάστε ακόμη: Τι 30, τι 40, τι… 90!

Μεταξύ των εν λόγω εντύπων είναι οι εφημερίδες Herald-Record του Μίντλταουν (Πολιτεία της Νέας Υόρκης), Cape Cod Times του Χαϊάνις (Μασαχουσέτη), Record του Στόκτον (Καλιφόρνια) και Mail Tribune του Μέντφορντ (Όρεγκον).

Ο όμιλος διατηρεί τα πιο γνωστά έντυπά του, όπως τις αμερικανικές εφημερίδες Wall Street Journal και New York Post, τις βρετανικές Sunday Times και Sun, καθώς και την αυστραλιανή The Australian.

Περιλαμβάνει επίσης το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Dow Jones, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox Sports Australia, καθώς και τον εκδοτικό οίκο HarperCollins.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ