Αεροπορικό δυστύχημα με τουλάχιστον 181 νεκρούς στην Αλγερία (Βίντεο)

Αεροπορικό δυστύχημα με τουλάχιστον 181 νεκρούς στην Αλγερία (Βίντεο)

Στρατιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Μπούφαρικ. Πολλοί νεκροί. Τουλάχιστον 100 άτομα επέβαιναν σε αυτό.

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Αλγερία με 181 νεκρούς όπως ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Άμυνας. H κρατική τηλεόραση ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 257.

Στρατιωτικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Μπούφαρικ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων δυτικά του Αλγερίου, της αλγερινής πρωτεύουσας, μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας APS και τα αλγερινά τηλεοπτικά δίκτυα. Το αεροσκάφος κατευθυνόταν στην πόλη Μπεσάρ και σύμφωνα με τις πληροφορίες μετέφερε στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους.

Το πρακτορείο Sputnik σε δική του ενημέρωση κάνει λόγο για 200 επιβαίνοντες και επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μεταδίδει ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Τα πρώτα πλάνα από το σημείο της συντριβής, στο αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Αλγερίας, δείχνουν μαύρους καπνούς και κατοίκους παρακείμενων περιοχών που έσπευσαν στο σημείο.

Εικόνες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού να αναδύεται από περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο, όπυ έχουν σπεύσει τουλάχιστον 14 ασθενοφόρα και δέκα οχήματα της πυροσβεστικής.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι σοροί δεκάδων ανθρώπων, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος της Αλγερίας δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο της Δυτικής Σαχάρας.