Συνιδρυτής του Twitter καταγγέλλει: Ο Έλον Μασκ έχει αναιρέσει όλες τις βελτιώσεις στην πλατφόρμα

Συνιδρυτής του Twitter καταγγέλλει: Ο Έλον Μασκ έχει αναιρέσει όλες τις βελτιώσεις στην πλατφόρμα
France, 2022-11-16. illustration of Elon Musk, owner of Twitter. Illustration by Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas. France, 2022-11-16. illustration d Elon Musk, proprietaite de Twitter. Illustration d Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas. (Photo by Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Από τότε που έχει αναλάβει τα ηνία του Twitter ο Έλον Μασκ, η πλατφόρμα έχει περάσει από πολλές θύελλες.

της Eleanor Pringle

Ένα μέλος του κουαρτέτου που ίδρυσε το Twitter είπε ότι ο Elon Musk έχει αναιρέσει τη δουλειά που έκανε για να βελτιώσει την κουλτούρα της εταιρείας και προσέθεσε ότι δεν είναι σίγουρος ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla είναι το κατάλληλο άτομο για να είναι ιδιοκτήτης της πλατφόρμας.

Ο Biz Stone ίδρυσε τον γίγαντα των social media το 2006 μαζί με τους Noah Glass, Evan Williams και Jack Dorsey. Επαναπροσελήφθη στην πλατφόρμα από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο Dorsey για να «καθοδηγήσει την εταιρική κουλτούρα, αυτή την ενέργεια, αυτό το συναίσθημα». Αλλά σε μια συνέντευξη στον Guardian, o Stone είπε ότι παρόλο που είχε κάνει «πολλές βελτιώσεις σε αυτούς τους τομείς», όλα εξαφανίστηκαν υπό τον Musk: «Τώρα έχουν καταργηθεί όλα».

Το Twitter έχει περάσει από πολλές θύελλες από τότε που ανέλαβε ο ιδρυτής της SpaceX, με τον Musk να λέει ανοιχτά ότι δεν μπορεί να διορθώσει όλα τα προβλήματα της πλατφόρμας «εν μία νυκτί» δεδομένων των άλλων δεσμεύσεών του. Απαντώντας στους ισχυρισμούς για «απόλυτη λογοκρισία στην πλατφόρμα», ο Musk είπε ότι ήταν «η πρώτη φορά που άκουγε γι’ αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Musk έχει επίσης ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους στο Twitter που περιλαμβάνει την απομάκρυνση άνω του 50% του εργατικού δυναμικού του. Μια πηγή εξοικειωμένη με το θέμα είπε νωρίτερα: «Το Twitter δεν έχει, ξέρετε, ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή ομάδα στρατηγικής και επιχειρήσεων – έχει μετά βίας μια ομάδα ανθρώπινου δυναμικού, μεγάλο μέρος της νομικής ομάδας έχει φύγει, οπότε λειτουργεί πραγματικά με ελάχιστο κόσμο».

Με όλα τα προβλήματα που έχουν μαζευτεί, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν ο Stone ρωτήθηκε αν ο Musk ήταν ο κατάλληλος ιδιοκτήτης για την πλατφόρμα, απάντησε: «Δεν φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να κάνω λάθος». Και προσέθεσε ότι το να διευθύνεις έναν οργανισμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης «δεν είναι στην πραγματικότητα μια win-win κατάσταση… είναι πάντα δύσκολο», γιατί «το 50% των ανθρώπων θα είναι ευτυχισμένοι και το 50% των ανθρώπων θα είναι αναστατωμένοι μαζί σου».

«Πρέπει να είσαι ανεκτικός με πράγματα που απλά δεν σου αρέσουν ή δεν συμφωνείς. Διαφορετικά, θα πρέπει απλώς να αγοράσεις ένα περιοδικό ή μια εφημερίδα ή κάτι που είναι αναμενόμενο να έχει μια συγκεκριμένη άποψη», συνέχισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, παρά τις επιφυλάξεις του σχετικά με το ποιος βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας, ο Stone είπε ότι το Twitter θα επιβιώσει από τα οικονομικά του προβλήματα με κάποιο τρόπο: «Δεν ξέρω αν το Twitter ως εταιρεία θα πετύχει για πάντα, αλλά νομίζω ότι πάντα θα υπάρχει η ιδέα του Twitter».

Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία που είδε το CNBC πέρυσι, ο Dorsey ήθελε τον Musk στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter. Σε ένα μήνυμα από τον Dorsey προς τον Musk στις 26 Μαρτίου, ο Dorsey έγραψε: «Το διοικητικό συμβούλιο είναι απλώς εξαιρετικά αρνητικό προς το ρίσκο και θεωρεί ότι με το να συμμετέχεις απλά ενισχύεις το ρίσκο».

Τα αρχεία, τα οποία ήταν εν μέρει διορθωμένα, αποκάλυψαν ότι ο Dorsey προσέθεσε ότι το διοικητικό συμβούλιο «ήταν εντελώς ηλίθιο και οπισθοδρομικό». Εξήγησε ότι είχε περιορισμένη επιρροή στο θέμα επειδή «Είχα μόνο μία ψήφο και 3% της εταιρείας, και όχι μετοχές διπλής κατηγορίας. Δύσκολη κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dorsey είπε ότι όταν ο Musk απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο «εκείνη ήταν η στιγμή που αποφάσισα ότι έπρεπε να δουλέψω για να φύγω, όσο σκληρό κι αν ήταν για μένα». Ο Dorsey παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος του Twitter τον Νοέμβριο του 2021 και στη συνέχεια αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο τον Μάιο του 2022.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Dorsey εξακολουθούσε να υπερασπίζεται την εξαγορά του Musk. Αν και είπε ότι οι επιθέσεις του Musk στους πρώην υπαλλήλους του ήταν «επικίνδυνες», προσέθεσε ότι βγάζοντας την εταιρεία από το χρηματιστήριο τής είχε δώσει μια «νέα πνοή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Πηγή: Fortune.com