Σύντομα φυσικό αέριο πιο φθηνό από το νερό;

Σύντομα φυσικό αέριο πιο φθηνό από το νερό;

Σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι πλέον μακριά.

Η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου απορυθμίζει και την αγορά του φυσικού αερίου. Έτσι σύμφωνα με έκθεση του International Energy Agency μπορεί σύντομα το φυσικό αέριο να κοστίζει λιγότερο και από το νερό.

Όπως αναφέρει το Fortune, που φιλοξενεί την πρόβλεψη του οργανισμού, οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να φτάσουν και τα 20 δολάρια το βαρέλι. Αυτό σημαίνει 1 δολάριο ανά γαλόνι φυσικού αερίου, τιμή μικρότερη από ένα γαλόνι συσκευασμένου νερού που φτάνει τα 1,22 δολάρια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών η ζήτηση για πετρέλαιο θα υποχωρήσει το 2016, την ώρα που η προσφορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η υποχώρηση της ζήτησης προέρχεται από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα και η κατανάλωση πετρελαίου υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 1,2 δισ. βαρέλια την ημέρα.

Την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν κάτω από 30 δολάρια, καθώς δεν υπήρξε κάποια συμφωνία στη συνάντηση αξιωματούχων από τη Βενεζουέλα και τη Σαουδική Αραβία (μέλη του ΟΠΕΚ) για μείωση της προσφοράς.

Σημειώνεται ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι συνεχής από το 2014, όταν η τιμή του βαρελιού έφτανε τα 105 δολάρια.