Συριακός στρατός και πολίτες εισήλθαν μετά από δύο χρόνια στην Χομς

Συριακός στρατός και πολίτες εισήλθαν μετά από δύο χρόνια στην Χομς

Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των αντιπολιτευτικών στρατευμάτων από την πόλη - Δείτε τις εικόνες.

Ο συριακός στρατός εισήλθε για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια στην παλιά πόλη της Χομς, αφού αποχώρησαν από το πρώην προπύργιό τους οι τελευταίοι αντικαθεστωτικοί βάσει της συμφωνίας που έχουν συνάψει η κυβέρνηση της Συρίας και οι εξεγερμένοι, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης Ταλάλ αλ Μπαράζι.

Μια ομάδα ανδρών του Μηχανικού και μία μονάδα αποναρκοθέτησης του συριακού στρατού εισήλθαν στην παλιά πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της Χομς ξεκίνησαν τις εργασίες ερευνών και εξουδετέρωσης βομβών, επεσήμανε ο αλ Μπαράζι.

1/6

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, συνολικά περίπου 2.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους εξεγερμένοι, έχουν εγκαταλείψει την παλιά πόλη από την Τετάρτη στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των ανταρτών και της συριακής κυβέρνησης.

«Ολοκληρώσαμε την επιχείρηση απομάκρυνσης των ενόπλων από την παλιά πόλη της Χομς», επεσήμανε ο αλ Μπαράζι.

Σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου, εκατοντάδες πολίτες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην παλιά πόλη. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά πηγαίνουν να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σπίτια τους, τα περισσότερα από τα οποία έχουν γκρεμιστεί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη: Στα χέρια του συριακού στρατού η Χομς