ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία οι απειλές – ΝΔ: Καταδικάζουμε τη βία

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία οι απειλές – ΝΔ: Καταδικάζουμε τη βία
Ο αντιπρόεδρος και υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νικόλα Πόποσκι (δεν εικονίζεται) με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κάνουν κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους, την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016. Στα Σκόπια μεταβαίνει σήμερα ο ΥΠΕΞ, όπου για πρώτη φορά Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει στην ετήσια Συνάντηση Διπλωματών, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νικόλα Πόποσκι. Ο Κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της πΓΔΜ Εμίλ Ντιμιτρίεβ και τον πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία παίρνουν θέση στις απειλές που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Οι απειλές που δέχτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Αναμένουμε την κατηγορηματική καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Είναι ευθύνη όλων να μπει τέλος στο κλίμα όξυνσης που καλλιεργείται, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση για την ονομασία της πΓΔΜ», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταδικάζει η ΝΔ τις απειλές κατά Κοτζιά

Την απερίφραστη καταδίκη της στις απειλές εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εκφράζει η ΝΔ.

Σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται», προσθέτοντας πως προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών.

«Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.