ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Έχουν επιβληθεί όροι στην πώληση των F-16 στην Τουρκία;

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Έχουν επιβληθεί όροι στην πώληση των F-16 στην Τουρκία;
Election Results at SYRIZA headquarters, in Athens, on May 21, 2023 (Photo by Konstantinos Zilos/NurPhoto) (Photo by Konstantinos Zilos / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Απαιτούμε απόλυτη ειλικρίνεια αντί για επικοινωνιακά παιχνίδια και συγκάλυψη από τον κ. Μητσοτάκη» τονίζει η Κουμουνδούρου.

Ερωτήματα προς την κυβέρνηση σχετικά με την πώληση των αμερικανικών F-16 προς την Τουρκία θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ που ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπαιντεν, περισσότερες δικλείδες ασφαλείας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει πως «η σημερινή ανακοίνωση του Γερουσιαστή Μενέντεζ, με την οποία ασκεί κριτική στην Αμερικανική Κυβέρνηση επειδή δεν κατοχύρωσε ουσιαστικούς όρους για την πώληση F-16 στην Τουρκία, ειδικότερα δε ως προς την χρήση τους για παράνομες επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ένα μείζον θέμα, απέναντι στο σιωπητήριο που έχει επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης.

Καλούμε εκ νέου την κυβέρνηση να παράσχει άμεση ενημέρωση στην Εθνική Αντιπροσωπεία για το αν έχουν επιβληθεί όροι στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, όπως διατυμπανίζει τόσο καιρό, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί προκειμένου να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στηρίζουμε σταθερά τον αγώνα που δίνουν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις σε αυτό το θέμα και την ίδια στιγμή απαιτούμε απόλυτη ειλικρίνεια αντί για επικοινωνιακά παιχνίδια και συγκάλυψη από τον κ Μητσοτάκη. Η απομάκρυνσή της κυβέρνησης από την ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και η επικοινωνιακή μικροπολιτική διαχείριση των ελληνοτουρκικών από τον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν ωφέλησε την χώρα, αλλά προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: