Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το χρέος προτείνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το χρέος προτείνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Κ) , ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος (Δ) , ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (2Δ) , ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (3Δ) , ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (2Α) , η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Φώφη Γεννηματά (3Α), ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης (Α) και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (4ος Α) συνομιλούν πριν την συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. Συγκλήθηκε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με θέμα το προσφυγικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ευθέως από την κυβέρνηση να επιδιώξει πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα.

 

“Όσο πιο γρήγορα έχουμε συμφωνία τόσο καλύτερα”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή Αντίμετρα του Στέφανου Τζανάκη και Γιώργου Μελιγγώνη.

“Οι ισχυροί παίχτες πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση”, είπε και τόνισε ότι και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πιέζει με τον τρόπο του για να βρεθεί λύση για το χρέος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εάν είχαν γίνει οι εκλογές στη Γερμανία, η συμφωνία θα είχε κλείσει στο eurogroup της 22ας Μαΐου.

Ο κ. Παπαδημούλης, υπογράμμισε ότι θα περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει με τη Μέρκελ και το Σόιμπλε για να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης.

“Αυτό θα άνοιγε τον δρόμο για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για συνεννόηση”, είπε και τόνισε πως “ο κ. Μητσοτάκης να ακούει περισσότερο τον Δένδια παρά τον Γεωργιάδη” και αναρωτήθηκε “αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε”;

Άμεση απάντηση της ΝΔ στο αίτημα Παπαδημούλη

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη έκαναν το εξής σχόλιο:

«Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης».

Πηγές: news247.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ