Συζητήσεις Μύλων Λούλη και Chipita για «άνοιγμα» στην Ινδία

Συζητήσεις Μύλων Λούλη και Chipita για «άνοιγμα» στην Ινδία

Οι συζητήσεις και οι επαφές όμως αυτές δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε τίποτε συγκεκριμένο.

Σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων βρίσκεται η εταιρεία «Μύλοι Λούλη» με την εταιρεία «Chipita» προκειμένου να συνεργαστούν στην Ινδία.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας «Μύλοι Λούλη» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι συζητήσεις και οι επαφές όμως αυτές δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε τίποτε συγκεκριμένο.

«Στόχος των συζητήσεων είναι η δημιουργία από κοινού Μύλου στην Ινδία, ο οποίος όπως είναι λογικό θα εξυπηρετεί και την εταιρεία της Chipita στην Ινδία. Η επένδυση θα ολοκληρωθεί σε 3 έτη περίπου από την ημέρα έναρξης αυτής και θα κοστίσει περί τα 15 εκατ. ευρώ» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επίσης, σημειώνεται ότι η θυγατική του Ομίλου, Loulis International Foods Enterprises BulgariaLtd συμμετέχει με ποσοστό 40% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Lafco Leader Asian Food Company Ltd, η οποία με την σειρά της συμμετέχει με ποσοστό 60% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Grinco Holgings Ltd. Σκοπός της εταιρείας Grinco Holdings Ltd. είναι η διερεύνηση, σε πρώτη φάση, επενδυτικών ευκαιριών για τον Όμιλο στην Ινδία και σε δεύτερη φάση η κατασκευή εργοστασίου στην Ινδία.