ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Σταθερή στη Φιλοσοφία & τις Αξίες της

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Σταθερή στη Φιλοσοφία & τις Αξίες της
Επιδιώκει πάντα να διαθέτει προϊόντα άριστης ποιότητας σε τιµές «τόσο φθηνά όσο πουθενά» και να προσφέρει ευγενική και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Η «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.» είναι µία αµιγώς ελληνική Επιχείρηση στον χώρο της λιανικής πώλησης τροφίµων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και διαρκών αγαθών. Διαθέτει 454 Καταστήµατα, 4 Κέντρα Διανοµής Παραγγελιών eMarket και 6 Κέντρα Διανοµής στην Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά µέσο όρο 600.000 Πελάτες καθηµερινά, απασχολεί περισσότερους από 30.000 Εργαζοµένους και συνεργάζεται µε περισσότερους από 3.000 Προµηθευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ιστορία της ξεκινάει το 1954 από τα Πετράλωνα, όταν τα αδέλφια Σπύρος και Γιάννης Σκλαβενίτης και ο φίλος τους Μιλτιάδης Παπαδόπουλος, ιδρύουν µία εταιρεία η οποία έχει ως δραστηριότητα τη χονδρική πώληση τροφίµων σε παντοπωλεία, τη συσκευασία και τη διάθεση µπαχαρικών σε καρτέλες. Το 1967, βασιζόµενοι σε ένα νέο µέσο επικοινωνίας για την εποχή, το  τηλέφωνο, δηµιούργησαν την ΤΗΛΕΞΥΠ, την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικών παραγγελιών στην Ελλάδα και το 1971 ίδρυσαν το 1ο Supermarket της Επιχείρησης, στη Λεωφόρο Κηφισού 80 στο Περιστέρι. Τα χρόνια που ακολούθησαν, η Επιχείρηση αναπτύχθηκε µε σταθερά βήµατα, παραµένοντας πιστή στις Αρχές και τις Αξίες που θεµελίωσαν οι Ιδρυτές της, επιδιώκοντας πάντα να διαθέτει προϊόντα άριστης ποιότητας σε τιµές «τόσο φθηνά όσο πουθενά», να προσφέρει ευγενική και γρήγορη εξυπηρέτηση και να συµβάλλει στην πρόοδο της κοινωνίας µας.

Ο Όµιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ είναι η πρώτη ελληνική Επιχείρηση από τον κλάδο του λιανεµπορίου που συγκαταλέγεται στις 250 µεγαλύτερες Επιχειρήσεις παγκοσµίως.
Ο Όµιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ είναι η πρώτη ελληνική Επιχείρηση από τον κλάδο του λιανεµπορίου που συγκαταλέγεται στις 250 µεγαλύτερες Επιχειρήσεις παγκοσµίως.

Επέκταση σε όλη τη χώρα

Μέσω εξαγορών η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ανέπτυξε µόνο µέσα στο πρώτο εξάµηνο του 2023 δεκατρία νέα Καταστήµατα, τέσσερα στα Μεσόγεια που προέρχονται από την εξαγορά µέρους του δικτύου της αλυσίδας «ΓΕΓΟΣ» και οκτώ στη Λάρισα µετά την πρόσφατη εξαγορά της αλυσίδας «AS Αγορά». Στα τέλη Ιουνίου εγκαινιάστηκε και το πρώτο Κατάστηµα της Εταιρείας στη Λέσβο.

Αναπτυξιακή πορεία

Ο Όµιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ δηµιουργήθηκε το 2015 και περιλαµβάνει τις εταιρείες:

1. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

2. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ

3. ΜΑΡΤ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ Α.Ε.Ε.

4. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.

Λειτουργεί 525 Καταστήµατα και απασχολεί περισσότερους από 34.000 Εργαζοµένους.

Αξιοσηµείωτο είναι το γεγονός ότι ενίσχυσε το έµψυχο δυναµικό του κατά 2.700 Εργαζοµένους. Το 2022 ο κύκλος εργασιών του Οµίλου άγγιξε τα 4,5 δις ευρώ, καταγράφοντας ανάπτυξη 12%.

Στους Top Retailers του κόσμου ο Όμιλος Σκλαβενίτης

Ο Όµιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ συµπεριλαµβάνεται στις 250 κορυφαίες Επιχειρήσεις λιανικού εµπορίου στον κόσµο, σύµφωνα µε έκθεση της Deloitte για το λιανικό εµπόριο «Global Powers of Retailing 2023» και για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά αποτελεί τη µοναδική ελληνική Επιχείρηση στο χώρο του λιανεµπορίου.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα και περιλαμβάνει τη λίστα με τις πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες στην Ελλάδα.