Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για φοροδιαφυγή και διαπλοκή

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για φοροδιαφυγή και διαπλοκή

Πόλεμος ανακοινώσεων με αφορμή τις αποκαλύψεις για την UBS.

Στα ύψη έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που ανταλλάσσουν οξύτατες ανακοινώσεις με βαρύτατους υπαινιγμούς, με αφορμή την έφοδο δικαστικών αρχών στην οικία του πρώην προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και πρώην επικεφαλής της UBS στην Ελλάδα, Χρήστου Σκλαβούνη.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορούν την Ν.Δ. για «αμαρτωλές σχέσεις» με πρόσωπα αλλά κι ένα σύστημα διαπλοκής, διαφθοράς και φοροδιαφυγής.

Η απάντηση της Ν.Δ. ήταν άμεση και οξύτατη. Με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος, χαρακτηρίζονται ως αθλιότητες τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται:
«Η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. Ωστόσο, το 2013, ο Χρ. Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει: «Τρανή απόδειξη ότι για τη Ν.Δ. η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είναι έκθετοι για μια ακόμα φορά για τις αμαρτωλές τους σχέσεις με ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής και οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό».

Αντιδρώντας άμεσα, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. απάντησε: «Αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου, που γιγαντώνεται από την ανελέητη φορολογική σφαγή και τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε νέες αθλιότητες».

Και το γραφείο τύπου της Ν.Δ. καταλήγει: «Για διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore, ας ρωτήσει τον καναλάρχη – Υπουργό κ. Παππά, τους κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την Αυγή».

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Τα στοιχεία για την UBS ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να τα παραλάβει από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει. Τώρα η Ν.Δ. καλύπτει και τον κ. Σκλαβούνη, όπως έκανε στο παρελθόν με τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Χαρδούβελη. Λογικό και αναμενόμενο. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Το πινγκ-πονγκ των ανακοινώσεων συνεχίστηκε από την πλευρά της ΝΔ. Tο γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανταπαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε νέα ανακοίνωση: «Ο αποπροσανατολισμός που επιδιώκει το Μαξίμου δεν πιάνει σε μια κοινωνία που υποφέρει από τις πολιτικές του. Η λάσπη που πετάει, κολλάει μόνο στα πρόσωπα των υπουργών του για τους οποίους δεν βρίσκει ούτε μια λέξη απολογίας να πει».

«Στο πλαίσιο του θερινού καταμερισμού εργασίας, ο κ. Μητσοτάκης περιφέρεται κάνοντας δηλώσεις επί παντός του επιστητού, υποκρινόμενος ότι ενδιαφέρεται για τους φορολογούμενους, ενώ σιωπά επιδεικτικά για τα 300.000 ευρώ δανεικά κι αγύριστα της ΚΗΡΥΞ ΑΕ. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Η ΝΔ έχει ως υπεύθυνο ανάπτυξης τον κ. Σκλαβούνη, για να προσφέρει τις συμβουλές του για την αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελβετία και τη φοροδιαφυγή», αναφέρει απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην νέα ανακοίνωση της ΝΔ, καταλήγοντας: «Χαρδούβελης, Παπασταύρου, Σκλαβούνης, οικογένεια Μητσοτάκη, Χριστοφοράκος: Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε».