Σκρέκας: Αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός τροφίμων – Εξοικονόμηση έως 15% μέσω του e-katanalotis

Σκρέκας: Αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός τροφίμων – Εξοικονόμηση έως 15% μέσω του e-katanalotis
Photo: pixabay.com
«Οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής βλέπουν ποιος πουλάει φθηνότερα», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν 10-15% στις αγορές τους με την σύγκριση των τιμών μέσω του e-katanalotis», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας στην τηλεόραση του Open την Παρασκευή.

Ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα με τις βρεφικές πάνες όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τιμή από 7,96 μέχρι 14,42, δηλαδή μέσω της εφαρμογής μόνο από αυτό το προϊόν να εξοικονομήσουν πάνω από 5 ευρώ. «Οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής βλέπουν ποιος πουλάει φθηνότερα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό των τροφίμων, σημείωσε πως έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Όπως είπε, στα σούπερ μάρκετ κυμάνθηκε στο 0,28% τον Μάρτιο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο πληθωρισμός τροφίμων έχει μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με τον υπουργό.

Αναφορικά με τις τιμές της βενζίνης που την περίοδο του Πάσχα έφτασαν και ξεπέρασαν τα 2 ευρώ το λίτρο, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποκλιμάκωσή τους.

Για τον ΦΠΑ είπε πως μελετήθηκε η μείωσή του, ωστόσο, «δεν θα είχε αποτύπωμα στην τσέπη του καταναλωτή ενώ παράλληλα θα επιβάρυνε τα δημόσια έσοδα που είναι απαραίτητα για να στηριχθούν τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: