Skroutz και jamjar έδωσαν τα «χέρια»

Το Skroutz θα προσφέρει την πολύτιμη τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει απ' τη δραστηριοποίησή του στην αγορά του διαδικτύου στην startup.

Τη νέα της στρατηγική συνεργασία με το ελληνικό online department store χειροποίητων δημιουργιών jamjar.gr ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Skroutz ΑΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνεργασία αφορά στη μετοχική συμμετοχή της Skroutz ΑΕ στην jamjar AE, καθώς επίσης και στην παροχή τεχνογνωσίας και πόρων για την αναβάθμιση της πλατφόρμας του jamjar.

«Η προώθηση της καινοτόμου κουλτούρας των startups και η ενίσχυση disrupting πρωτοβουλιών, βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Skroutz ΑΕ. Η επένδυση στο jamjar σηματοδοτεί την απαρχή μιας σειράς επενδύσεων της εταιρείας στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, με στόχο την ενίσχυση του portfolio των υπηρεσιών της και την ανάπτυξη πρωτοποριακών ψηφιακών λύσεων για τους online καταναλωτές» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα του Skroutz θα παρέχει στην jamjar ΑΕ τεχνογνωσία, που έχει αποκτήσει από τη 10ετή δραστηριοποίησή της στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τη διαχείριση της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης τιμών www.skroutz.gr.

Το jamjar παρουσιάστηκε στο ελληνικό Web το 2013 ως ένα online πολυκατάστημα (shop-in-shop), με σκοπό να δώσει ώθηση στους πιο ταλαντούχους ανεξάρτητους δημιουργούς και να αναδείξει τη δουλειά τους, προσφέροντας παράλληλα στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράσουν online τις πιο πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες.

Στην πλατφόρμα συμμετέχουν ήδη περισσότεροι από 150 χειροτέχνες και δημιουργοί ενώ οι καταναλωτές θα βρουν περισσότερα από 4.000 επιλεγμένα προϊόντα, όπως πρωτότυπα κοσμήματα, αξεσουάρ και ρούχα, μέχρι είδη σπιτιού και τέχνης. Από την αρχή της λειτουργίας του, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότερες από 3.500 παραγγελίες.

Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Skroutz Α.Ε., σχολίασε: «Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και η τεχνολογία αιχμής βρίσκονται στο DNA μας και πάντα αναζητάμε το καινοτόμο και το διαφορετικό, προκειμένου να διατηρήσουμε την πρωτοπορία μας και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της αγοράς. Στο jamjar αναγνωρίσαμε αυτή τη διαφορετικότητα και προχωρήσαμε σε αυτήν την επένδυση, διότι πιστεύουμε πως αυτές οι πρωτοβουλίες συμβάλλουν στο να εξελιχθεί και να πάει μπροστά το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ελλάδα. Η συνεργασία σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας και υποστήριξης με την ομάδα του jamjar θα είναι συνεχής, και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα ανταμείψει την εμπιστοσύνη του online αγοραστικού κοινού».

Η Εύα Επιτροπάκη, συνιδρύτρια του jamjar.gr δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και ιδιαιτέρως περήφανοι που μία από τις κορυφαίες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες του διαδικτύου, η Skroutz A.E., πιστεύει και επενδύει στο jamjar.gr. Θεωρούμε πως η ένταξη της Skroutz Α.Ε. στους βασικούς μετόχους του jamjar θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της πλατφόρμας, όχι μόνο δεδομένης της κορυφαίας στην αγορά τεχνογνωσίας της εταιρείας, αλλά και στις κοινές αξίες τις οποίες μοιραζόμαστε. Πιστεύουμε στην εργατικότητα, την επιμονή και την ισχυρή θέληση και έχουμε ως επίκεντρο όλων των προσπαθειών μας την απόλυτη ικανοποίηση των χρηστών. Με αυτές τις αρχές, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, με σκοπό οι πιο ταλαντούχοι Έλληνες ανεξάρτητοι χειροτέχνες να βρίσκουν διέξοδο και να έχουν το δικό τους σύμμαχο στην προσπάθεια προώθησης της δουλειάς τους στο ευρύτερο κοινό, νόμιμα και με ασφάλεια. Παράλληλα, όραμά μας είναι το jamjar να γίνει ένας online παράδεισος όπου κάθε επισκέπτης θα μπορεί να βρει συγκεντρωμένα, επιλεγμένα μοναδικά χειροποίητα αντικείμενα, τα οποία θα μπορεί να κάνει εύκολα δικά του, αναδεικνύοντας, έτσι, με τον πιο δημιουργικό τρόπο το προσωπικό του στυλ».