Το Skype υπόσχεται κλήσεις 3D

Το Skype υπόσχεται κλήσεις 3D

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τα πλάνα της για το επόμενο βήμα στην επικοινωνία.

Με αφορμή τα 10 χρόνια παρουσίας του Skype στη διαδικτυακή μας ζωή, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας αποκάλυψε στο BBC τη νέα πρόκληση που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η εταιρεία. Τις κλήσεις 3D.

Μπορεί η παρούσα τεχνολογία να μην επιτρέπει -ακόμη- την τρισδιάστατη απεικόνιση του συνομιλητή μας, όμως «η εξέλιξη στις οθόνες 3D αφήνει πολλές υποσχέσεις», είπε ο αντιπρόεδρος του Skype, εντεταλμένος από τη «μητρική» Microsoft, Mark Gillett.

«Οι συσκευές που λαμβάνουν την εικόνα δεν είναι ακόμη έτοιμες για κάτι τέτοιο. Καθώς δουλεύουμε πάνω σε αυτού του είδους την τεχνολογία, η τοποθέτηση πολλαπλών καμερών σε διάφορα σημεία του υπολογιστή, με την κατάλληλη γωνία, είναι απαραίτητη», παρατήρησε ο Gillett.

Διαβάστε ακόμη: Η Microsoft «ξαναχτυπά» με το Kinect!

«Το δουλεύουμε στο εργαστήριο, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και στρέφουμε την προσοχή μας στο οικοσύστημα συσκευών που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε μία τέτοια είδους υπηρεσία στην αγορά», συμπλήρωσε.

Η τρισδιάστατη τεχνολογία έχει μπει ήδη στα σαλόνια των σπιτιών μας, μέσω φυσικά των κατάλληλων οθονών. Παράλληλα, μεγάλα κανάλια της Βρετανίας και των ΗΠΑ αναμεταδίδουν ανά διαστήματα σημαντικά αθλητικά γεγονότα και δημοφιλή προγράμματα σε 3D περιβάλλον.

«Το ζήτημα με αυτού του είδους την τεχνολογία είναι να καταφέρουμε κάποια στιγμή να μην έχουμε πλέον την ανάγκη των ειδικών γυαλιών για να παρακολουθήσουμε ένα τρισδιάστατο πρόγραμμα», εύχεται ο φιλόδοξος Gillett.