Social Experience: Ένα digital marketing agency που δουλεύει με ήθος, λόγο και πάθος

Social Experience: Ένα digital marketing agency που δουλεύει με ήθος, λόγο και πάθος
Η εταιρεία που με τις tailor made ιδέες και λύσεις  που προσαρμόζεται στις ανάγκες του πελάτη της.

Η Social Experience είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο 360 Digital Agency, το οποίο παρέχει πρωτοποριακές διαδικτυακές υπηρεσίες marketing. Η εταιρεία ειδικεύεται στην day to day διαχείριση digital branding αλλά και στη δημιουργία παραγωγής περιεχομένου με τον πελάτη και τις ανάγκες του στο κέντρο της social επικοινωνίας.

Μέσα στα 7 χρόνια λειτουργίας της και με τον CEO & Founder, Γιάννη Κρικρή, στο τιμόνι της, η Social Experience έχει εντάξει στο πελατολόγιό της μεγάλα brands & projects όπως Alpha TV, Vichy, La Roche Posay, Fila Greece, Atraktos, Κρητών Άρτος,Ανταποδοτική Ανακύκλωση, ΟΑΕΔ, AegeanBall Festival, Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, Katia’s Stories (Κάτια Ζυγούλη) και με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και ομίλους εστίασης. Έχει επίσης διαχειριστεί social media ενέργειες προσωπικοτήτων όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Madame Ginger, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη,ο Μάρκος Σεφερλής και έχει συνεργασία με PR Agencies όπως η Ginger Communications.

Oι γνώσεις, η δημιουργικότητα και το πάθος, σε συνδυασμό με τη βοήθεια διακεκριμένων επαγγελματιών, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που η εταιρεία απέσπασε το Gold Award στην κατηγορία Best Engagement Strategy, των Digital Media Awards 2022, για την τηλεοπτική σειρά «Σασμός» του Alpha.

Ποια είναι λοιπόν τα συστατικά που κάνουν ένα Digital Marketing Agency να ξεχωρίσει στη σημερινή αγορά; Ο CEO της Social Experience, Γιάννης Κρικρής, μοιράστηκε με το Fortune Greece τα μυστικά του επιτυχημένου εγχειρήματός του.

Η Social Experience είναι «ταγμένη» στην ψηφιακή πλευρά του επιχειρείν. Ζώντας σε μια εποχή που όλα είναι κυριολεκτικά τεχνολογία, που εξειδικεύεστε πλέον; (οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα).

Η Social Experience είναι νεοσύστατη εταρεία. Γεννήθηκε επίσημα και ουσιαστικά λίγα χρόνια πριν την Covid εποχή, όταν αφήσαμε τις συναντήσεις και τα co-working space για να πάμε στα δικά μας γραφεία στη N.Σμύρνη και έπειτα στην Ηλιούπολη για να χωράμε καλύτερα μιας και η ομάδα μεγάλωσε αρκετά γρήγορα.

Από την πρώτη μέρα ύπαρξης της, η Social Experience ήταν αφοσιωμένη σε υπηρεσίες που αφορούν το digital marketing και τα social media. Η αρχή μας βρήκε να συνεργαζόμαστε με μιο μικρά accounts αλλά το πάθος μας γι αυτό που κάναμε γρήγορα μας έφτασε στο σημείο να διαχειριζόμαστε μεγάλους λογαριασμούς και να έχουμε αναπτυχθεί σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του digital marketing. To day to day social media handling και η παραγωγή του, το community building και τα social media & google ads είναι κατά βάση η καθημερινότητά μας στο γραφείο. Σίγουρα δεν λείπουν τα meetings που η ομάδα συγκεντρώνεται σε νέες ιδέες που θα κάνουν τους συνεργάτες μας να μεγαλώσουν ποιοτικά την digital εικόνα τους και να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό. Ένα από τα χαρακτηριστικά της Social Experience είναι τα γρήγορα αντανακλαστικά απένανατι σε οποιαδήποτε μορφής αλλαγή στις digital πλατφόρμες κι αυτό οφείλετε στο μικρό σχήμα εγκρίσεων και στην εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει με τους συνεργάτες μας.

Ποιοι είναι οι επιχειρηματικοί κλάδοι με τους οποίους δουλεύετε περισσότερο;

Οι κανόνες που βάζουν οι digital πλατφόρμες στους χρήστες είναι οι ίδιοι για όλους, την διαφορά κάνουν αυτοί που μπορούν να τους φέρουν στα μέτρα τους όσο καλύτερα γίνεται και να χτίσουν την εικόνα τους με στοχευμένες κινήσεις ακολουθώντας μια στρατηγική και κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές όταν και όπου χρειάζεται. Αυτός είναι κι ο λόγος που οι συνεργάτες μας προέρχονται από πολλούς χώρους, από τηλεοπτικά προγράμματα και φυσικά πρόσωπα (αθλητές, ηθοποιοί, πολιτικοί) μέχρι καταστήματα εστίασης,e-shop και ξενοδοχειακές μονάδες.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Alpha και τις τηλεοπτικές σειρές συγκεκριμένα;

Μετά το τελευταίο Social Experience Forum, συνέδριο που διοργανώθηκε στα πρώτα βήματα της εταιρείας γνωριστήκαμε με τους ανθρώπους που βρίσκονται μέχρι και σήμερα στο τιμόνι του τμήματος επικοινωνίας του καναλιού και συγκεκριμένα με την Πίμη Φασούλα. Το καλοκαίρι του 2020 μας εμπιστεύτηκαν μια σειρά μ᾽ ένα πολύ σπουδαίο cast ηθοποιών, την “Αγγελική” με μεγάλη επιτυχία κι ένα χρόνο μετά ήρθε στα χέρια μας το τηλεοπτικό φαινόμενο “Σασμός” και η κωμική σειρά “Άσε μας ρε Μαμά”. Την συνέχεια την γνωρίζετε η ομάδα επικοινωνίας του Alpha έχει γίνει η δεύτερη οικογένεια μας, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και προσπαθούμε και οι δυο ομάδες για το καλύτερο, αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας απ᾽ ότι φαίνεται.

Ποιο ήταν το όραμά σας για τα τηλεοπτικά αυτά προϊόντα, και σε ποιους τομείς της προώθησής τους δώσατε έμφαση;

Η διαχείριση ενός τέτοιου είδους λογαριασμού φαίνεται εύκολη αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο. Αφενός, εάν μιλήσουμε για το ῾Σασμό῾, η πρώτη δυσκολία έγκειται στο δεδομένο ότι αφορά σε μία καθημερινή σείρα με συνοχόμενες εναλλαγές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή του περιεχομένου πρέπει να μη σταματάει ποτέ! Αφετέρου, για εμάς κάθε ενέργεια στα social media έχει βαρύτητα. Αυτό από μόνο του ανεβάζει τον πήχη της ευθύνης και της δυσκολίας. Επίσης, κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια πραγματικά πολύ πετυχημένη σειρά με πολύ ψηλά νούμερα τηλεθέασης αυτό μας άφηνε επί της αρχής μηδενικό περιθώριο εφυσυχασμού καθώς πρέπει όχι μόνο να ακολουθούμε αυτό το ρεύμα αλλά να δημιουργούμε ροή. Στο ´Σασμό᾽ έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ απαιτητικό κοινό το οποίο περιμένει τα social media της σειράς να είναι εξίσου δυνατά με την ίδια τη σειρά. Γι᾽ αυτόν ακριβώς το λόγο δώσαμε πρωταρχική έμφαση στην αλληλεπίδραση με το κοινό. Απαντάμε άμεσα και προσωποιημένα, χρησιμοποιούμε trends, σερβίρουμε ενδιαφέρον backstage υλικό, χτίζουμε πτυχές των πρωταγωνιστών φέρνοντας τον τηλεθεατή ακόμα πιο κοντά σε αυτούς και τελικά επενδύουμε στη δημιουργία δυνατών και αληθινών σχέσεων με όλους μας τους ακολούθους.

Κερδίσατε το Gold Award στην κατηγορία Best Engagement Strategy, των Digital Media Awards 2022, για την τηλεοπτική σειρά «Σασμός». Τι σημαίνει αυτό το βραβείο για την οικογένεια της Social Experience;

Είμαστε περήφανοι και νομίζω πως αυτό είναι και το φυσιολογικό. Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσουν τα βραβεία; Ο ῾Σασμός῾ είναι ένα πρότζεκτ που πραγματικά αγαπάμε πολύ και όπως συνηθίζουμε με οτιδήποτε καταπιανόμαστε δίνουμε τη ψυχή μας στην επίτεύξη των στόχων μας. Όταν λοιπόν ο κόπος μιας ομάδας αναγνωρίζεται αυτό μόνο χαρά μπορεί να δώσει και ένα επιπλέον μπουστάρισμα για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι. Πέραν λοιπόν της χαράς, το βραβείο για εμάς σημαίνει μόνο ένα πράγμα: φέτος πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για να ξανακερδίσουμε, είναι μονόδρομος!

Από αριστερά προς δεξιά: Στέφη Μαγκανάρη, Graphic Designer, Γιάννης Κρικρής, CEO & Founder, Ζαχαρούλα Καραμάνου, Social Media Manager

Γιατί το τηλεοπτικό μάρκετινγκ είναι σημαντικό, και ποια είναι τα βασικά συστατικά του;

Οποιαδήποτε μορφή marketing είναι πλέον απαραίτητη. Έχουν σοβαρό αντίκτυπο όχι μόνο στην επιτυχία τους, αλλά πολλές φορές και στη βιωσιμότητα τους. Καμία επιχείρηση και κανένα πρότζεκτ δεν έχει την πολυτέλεια να μην επενδύσει στην digital εικόνα της. Τα social media και οι digital πρακτικές προσεγγίζουν στοχευμένα κοινά, δημιουργούν τάσεις, διατηρούν το ενδιαφέρον, ενισχύουν τη δυναμική. Και τα τέσσερα αυτά δεδομένα νομίζω ότι υπογραμμίζουν τη σημασία ενός δυνατού προγραμμάτος ενεργειών.

Ποια είναι τα επόμενα milestones για τη Social Experience;

Για εμάς η ανάγκη είναι πάντα η ίδια, να γινόμαστε καλύτεροι και να δημιουργούμε περιεχόμενο που όχι μόνο κάνει τη διαφορα αλλά που θα συμβάλει ουσιαστικά στην επιτυχία των πελατών μας. Τους επόμενους μήνες θέλουμε να εδραιωθούμε σε κάποιες χώρες του εξωτερικού που ήδη τρέχουμε κάποιες ενέργειες και μέσα στον επόμενο χρόνο να έχουμε δημιουργήσει και το δικό μας studio για να καλύπτουμε τις ανάγκες παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού.