Σόιμπλε: Ευνοϊκό το γερμανικό οικονομικό περιβάλλον παρά το Brexit

Σόιμπλε: Ευνοϊκό το γερμανικό οικονομικό περιβάλλον παρά το Brexit

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν θέλει φορολογικό ντάμπινγκ στην Ευρώπη παρά τα σχέδια της Βρετανίας για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Η οικονομική κατάσταση της Γερμανίας παραμένει θετική, παρά το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, με το οποίο η χώρα αποφάσισε να αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό μπλοκ, τόνισε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Οι οικονομικές συνθήκες στη Γερμανία παραμένουν ευνοϊκές. Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος δεν άλλαξε τίποτα επάνω σε αυτό, ή τουλάχιστον τίποτα αξιοπρόσεκτο», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσιάζει τα οικονομικά σχέδια της χώρας του μέχρι το 2020, μεταδίδει το Reuters.

Ακόμα,  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως τα σχέδια του Λονδίνου να μειώσει το συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να οδηγήσουν σε μια «κούρσα για τον χαμηλότερο φόρο» στην Ευρώπη.

«Δεν έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσουμε μια κούρσα για τον χαμηλότερο (φόρο)», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. Την Δευτέρα, ο Βρετανός ομόλογός του Τζορτζ Όσμπορν έθεσε ως στόχο τη μείωση του συντελεστή φορολογίας εταιρικών κερδών σε κάτω του 15%, σε μία προσπάθεια να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις να επενδύουν στη χώρα, στον απόηχο της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit.