Σπάει κάθε ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα

Σπάει κάθε ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα

To επιβλητικό Regal Princess «έδεσε» στον Πειραιά, μαζί με ακόμη επτά κρουαζερόπλοια– Μεγάλη αύξηση των αφίξεων το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Εντυπωσιακά νούμερα καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός το 2014, αφήνοντας πίσω βασικούς άμεσα ανταγωνιστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο αριθμός των αφίξεων (μαζί με τους επισκέπτες κρουαζιέρας) θα ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ των 20 εκατ. αφίξεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Καθημερινή», οι συνολικές αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό στα αεροδρόμια της χώρας για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου παρουσίασαν αύξηση κατά 21% φθάνοντας σε 1,81 εκατ. έναντι 1,5 εκατ. την ίδια περίοδο του 2013. Το μεγαλύτερο μερίδιο της αύξησης προέρχεται από τις αφίξεις στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο η αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό σε όλα τα αεροδρόμια έφθασε σε ποσοστό 33,9%.

Επίσης, σημάδια ανάκαμψης δείχνει και η εγχώρια ταξιδιωτική κίνηση, καθώς οι αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού για το τετράμηνο αυξήθηκαν κατά 9,7% φθάνοντας σε 1,42 εκατομμύρια. Σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο οι αφίξεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 29,8%.

Το Regal Princess στον Πειραιά
Στο μεταξύ, το λιμάνι του Πειραιά υποδέχθηκε χθες το νεότερο κι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, το Regal Princess, το οποίο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του κατά τον τρέχοντα μήνα, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του στα ναυπηγεία της Fincantieri στην Ιταλία. Χθες, ο πλοίαρχος Εντουαρντ Περίν έγινε δεκτός από στελέχη του ΟΛΠ, δείγμα της σημασίας που αποδίδεται στην επιλογή του Πειραιά ως ενός από τους πρώτους σταθμούς του νέου πλοίου. Το Regal Princess θα συνεχίσει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά και θα επιστρέψει στον Πειραιά στις 23 Ιουνίου, όταν θα γίνει και απονομή ειδικής αναμνηστικής πλακέτας από τον ΟΛΠ.

Το πλοίο έχει μήκος 330 μέτρα, πλήρωμα 1.350 ατόμων και ζυγίζει 142.714 τόνους, ενώ διαθέτει 18 καταστρώματα. Στις 1.780 καμπίνες του μπορούν να φιλοξενηθούν 3.560 επιβάτες. Το Regal Princess ανήκει στην εταιρεία Carnival, από τις μεγαλύτερες του κλάδου της κρουαζιέρας.

Συνολικά χθες κατέπλευσαν στον Πειραιά επτά κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό. Πρώτο ήταν το Athena, ενώ ακολούθησαν τα κρουαζιερόπλοια Nieuw Amsterdam, Norwegian Spirit και Thomson Majesty. Μία ώρα αργότερα, στις 9 το πρωί, κατέπλευσε το Regal Princess, στις 10 π.μ. έφτασε το Golden Iris, ενώ λίγες ώρες αργότερα έφτασε και το κρουαζιερόπλοιο Belem. Τα παραπάνω πλοία σηματοδοτούν την εντατικοποίηση της κρουαζιέρας, καθώς πλέον έχουμε εισέλθει στη θερινή περίοδο, οπότε και κορυφώνονται οι αφίξεις. Ο Πειραιάς αναμένεται να επωφεληθεί από τη σχετική κίνηση, έχοντας μάλιστα αναβαθμίσει τις υποδομές του, τόσο όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πλοίων, όσο και μέσω της δημιουργίας του νέου σταθμού υποδοχής επιβατών, που άρχισε τη λειτουργία του πριν από λίγους μήνες.

Διαβάστε ακόμη: 

Μια γεύση από Ελλάδα με τα μάτια των ντόπιων

Tα ελληνικά ξενοδοχεία με τις καλύτερες υπηρεσίες