Σπάνια σύνθεση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ βγαίνει στο «σφυρί»

Σπάνια σύνθεση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ βγαίνει στο «σφυρί»

Για περίπου έναν αιώνα, θεωρούνταν ότι το χειρόγραφο είχε χαθεί μετά την πρεμιέρα της συμφωνίας στην Αγία Πετρούπολη το 1908. 

To μοναδικό «επιζών» χειρόγραφο μιας από τις σημαντικότερες συνθέσεις του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, το οποίο ανακαλύφθηκε  το 2004 στο κτήμα ενός Ευρωπαίου ιδιώτη συλλέκτη, βγαίνει σε δημοπρασία στις 20 Μαΐου από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s στο Λονδίνο, με αρχική τιμή εκτίμησης 1 εκατ. έως 1,5 εκατ. λίρες.

Πρόκειται για το αυτόγραφο χειρόγραφο της Δεύτερης Συμφωνίας σε μι ελάσσονα που συνέθεσε ο Ραχμάνινοφ στη Δρέσδη, από το 1906 έως το 1909.

Το χειρόγραφο είχε ανακοινωθεί για πώληση στον οίκο, ξανά, το 2004 αλλά αποσύρθηκε από τη δημοπρασία μετά από διεκδίκηση ιδιοκτησίας.

«Ένας φιλικός διακανονισμός ακολούθησε και το χειρόγραφο πωλήθηκε στον τωρινό ιδιοκτήτη το 2005, κι από τότε εκτίθεται στη Βρετανική Βιβλιοθήκη» πληροφορεί ο οίκος δημοπρασιών.

Η τελευταία συγκρίσιμη πώληση πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1994, όταν αυτόγραφο χειρόγραφο του Ρόμπερτ Σούμαν πωλήθηκε για 1.480.000 λίρες.

Διαβάστε ακόμα:

Εκρηκτική άνοδος στο «χρηματιστήριο» τέχνης

«Ροζ αστέρι» αξίας 60 εκατ. ευρώ

Οι ακριβότερες δημοπρασίες: Αστρονομικά ποσά για έργα τέχνης