Σπάνιο βίντεο: Πώς ξεκίνησε η Alibaba πριν 15 χρόνια

Σπάνιο βίντεο: Πώς ξεκίνησε η Alibaba πριν 15 χρόνια

Ο Jack Ma αναλύει σε 17 φίλους τους πως θα φτιάξουν τον κινεζικό κολοσσό που κατάφερε να σπάσει τα ρεκόρ της Wall Street. 

Η Alibaba κατάφερε να σπάσει τα ρεκόρ και να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στη Wall Street συγκεντρώνοντας το ποσό των 22 δισ. δολαρίων. Άραγε η πορεία της εταιρείας ήταν τυχαία;

Όπως φαίνεται ο Κινέζος ιδρυτής της έβλεπε μπροστά και ήταν σίγουρος για αυτή την επιτυχία, όπως φαίνεται και από το βίντεο που δημοσιεύει το Bloomberg.

Σε ένα μικρό διαμέρισμα, εκεί όπου ξεκίνησε ο κινεζικός κολοσσός, ο Jack Ma μιλάει σε 17 φίλους – υπαλλήλους το 1999 για το πώς η Alibaba θα νικήσει τους αμερικανούς «τιτάνες» του διαδικτύου.

Όπως αναφέρει ο γνωστός και ως «Κινέζος Μπάφετ» στόχος είναι η Alibaba να γίνει παγκόσμιος παίχτης και να μην μείνει μόνο στην αγορά της Κίνας. Για αυτό το λόγο παραπέμπει τους υπαλλήλους του στον τρόπο που δουλεύουν στη Silicon Valley.

«Αν δουλεύουμε από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα και μετά πάμε σπίτι μας, η Alibaba δεν θα γίνει ποτέ μεγάλη εταιρεία. Αν μείνουμε σε αυτό το πνεύμα καλύτερα να πάμε σπίτι και να κάνουμε κάτι άλλο».

Δείτε το βίντεο: