Spectacles: Αυτά είναι τα «έξυπνα γυαλιά» του Snapchat

Spectacles: Αυτά είναι τα «έξυπνα γυαλιά» του Snapchat

Η εταιρεία ανταλλαγής μηνυμάτων φέρνει τα γυαλιά φωτογραφικής μηχανής Spectacles στην Ευρώπη!

Τα γυαλιά του Snapchat έρχονται στην Ευρώπη.

Η εταιρεία ανταλλαγής μηνυμάτων ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τα γυαλιά φωτογραφικής μηχανής Spectacles στη Γηραιά Ήπειρο και θα πουλήσει τις συσκευές μέσω των αυτόματων μηχανημάτων πώλησης Snapbot καθώς και μέσω της ιστοσελίδας Spectacles.com, στην τιμή των 129 δολαρίων (στο Ηνωμένο Βασίλειο) και στην ηπειρωτική Ευρώπη στα 149 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την εταιρεία, οι συσκευές θα πωλούνται στις αυτόματες μηχανές πώλησης Snapbots στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι το Snapchat ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα Spectacles το 2016. Σε τί διαφέρουν όμως από τα κανονικά γυαλιά ηλίου; Τα Spectacles είναι αρκετά παρόμοια με τα κανονικά γυαλιά ηλίου, ωστόσο έχουν δύο κάμερες στις δύο πλευρές των φακών. Προσφέρουν τη δυνατότητα κυκλικής καταγραφής υλικού αλλά και την αυτόματη δημοσίευσή του στους φίλους μας, χωρίς την παραμικρή χρήση του κινητού μας. Η «κυκλική» αυτή διαδικασία έχει στόχο να μιμείται τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το ανθρώπινο μάτι και, παράλληλα, όταν θέλουμε να παρακολουθήσουμε το υλικό που καταγράψαμε, μας δίνεται η δυνατότητα να το προσαρμόζουμε σε οριζόντια ή κάθε προβολή.

Έτσι, με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού στην πάνω αριστερή γωνία των γυαλιών, ο χρήστης μπορεί μαγνητοσκοπήσει για 10 δευτερόλεπτα, οπότε και η κάμερα θα σταματήσει αυτόματα, ενώ στην περίπτωση που χρειάζεται επιπλέον χρόνο, πατώντας το κουμπί για δεύτερη φορά, το βίντεο επεκτείνεται σε 30 δευτερόλεπτα. Το υλικό, στη συνέχεια, μεταφέρεται στο λογαριασμό Snapchat του χρήστη (μέσω Wi-Fi και Bluetooth για συσκευές iOS, μέσω Wi-Fi για συσκευές Android), όπου και αποθηκεύεται αυτόματα.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν, τα «έξυπνα γυαλιά» του Snapchat θα είναι διαθέσιμα σε πελάτες σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.