Στα 127,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της Πλαίσιο Computers το α΄ εξάμηνο

Στα 127,8 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της Πλαίσιο Computers το α΄ εξάμηνο

Η επίδοση της Πλαίσιο σε όρους λειτουργικού αποτελέσματος βελτιώθηκε ουσιωδώς, σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος Γεώργιος Γεράρδος.

Στα 127,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ το α΄ εξάμηνο του 2017 από 132,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας πτώση 3,4%.

Την ίδια στιγμή, τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 2,8 εκατ. ευρώ από 2,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και τα ΕΒΙΤ ανήλθαν σε 1,8 εκατ. ευρώ από 1,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενισχυμένα κατά 16,6%.

Τέλος τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στα 931 χιλ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 570 χιλ. ευρώ από 905 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, λόγω της αυξημένης φορολογίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Παράλληλα, η εταιρεία καταγράφει περαιτέρω υποχώρηση των απαιτήσεων στα 15,7 εκατ. ευρώ, λόγω της συνετής πολιτικής πιστώσεων και σημαντική υποχώρηση των υποχρεώσεων κατά 9 εκατ. ευρώ περίπου στα 51,8 εκατ. ευρώ, οφειλόμενη στις μη τραπεζικές υποχρεώσεις, με παράλληλη αναδιάρθρωση στη ληκτότητα των δανείων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο, κ. Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: “Το 2017 ξεκίνησε με γενικευμένο προβληματισμό στο μακροοικονομικό επίπεδο και μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, και δοθείσης της περιορισμένης υποχώρησης των πωλήσεών μας, επικεντρώσαμε την προσοχή μας στη μείωση του κόστους μέσω ελέγχου / καλύτερης κυκλοφορίας των αποθεμάτων μας, ταχύτερης αποπληρωμής των προμηθευτών με άμεσο όφελος στο κόστος πωληθέντων και αποτελεσματικότερης παρακολούθησης των εξόδων διάθεσης τα οποία συρρικνώθηκαν κατά πλέον του € 1,5 εκ. στο εξάμηνο. Οι ενέργειες αυτές απέδωσαν καρπούς καθώς, η επίδοση της Πλαίσιο σε όρους λειτουργικού αποτελέσματος, εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών, βελτιώθηκε ουσιωδώς. Έχοντας πετύχει σε ικανοποιητικό βαθμό τον παραπάνω στόχο, προχωρούμε στο δεύτερο εξάμηνο στη στόχευση για διατήρηση και επαύξηση της προιοντικής μας ποικιλίας και της συνεπούς ολιστικής προσφοράς προϊόντων τόσο αυτών με διεθνή αναγνωρισιμότητα όσο και αυτών που κατασκευάζει η Πλαίσιο και επιτυγχάνουν μια εξαιρετική σχέση τιμής / ποιότητας. Ενόψει των παραπάνω, και σε συνδυασμό με το μετριασμό των έκτακτων αρνητικών επιδράσεων από συναλλαγματικές διαφορές και φορολογικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, στρέφουμε την προσοχή μας στο δεύτερο, παραδοσιακά πιο αποδοτικό για τον Όμιλο, εξάμηνο”
Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος προσέθεσε: “To πρώτο εξάμηνο του 2017 από την εμπορική του πτυχή χαρακτηρίζεται από μια σχετική σταθερότητα και σε επίπεδο πωλήσεων και σε επίπεδο κερδοφορίας. Σημαντικά όμως σημεία του ήταν:

Η ανάδειξη, από την πρώτη συμμετοχή, της Πλαίσιο στις 10 εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα (Great Place to Work®), θεσμό που αποστέλλει ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια απ’ ευθείας στον εργαζόμενο και εκείνος με τη σειρά του αξιολογεί την εταιρία.

Η ένταξη στην επικοινωνιακή μας στρατηγική των targeted events, τα οποία απευθύνονται σε συγκεκριμένα κοινά. Σε αυτή τη βάση, η Πλαίσιο ήταν ο κύριος χορηγός του Athens Science Festival, τεχνολογικός χορηγός του TedX Athens και διοργανωτής του Gaming Nation event, του πρώτου 1vs1 Gaming & e-sports event στην Ελλάδα.

Η πλήρης αναδόμηση των εμπορικών καναλιών της επιχειρηματικής μονάδας της Βουλγαρίας με κύριους άξονες την πλήρη ανακαίνιση του φυσικού και του ηλεκτρονικού καταστήματος στα πρότυπα της Ελλάδας και τη δημιουργία μιας τηλεοπτικής επικοινωνιακής πλατφόρμας.

Οι πολύ αξιόλογες ενέργειες της εθελοντικής ομάδας #plai_sou, όπως η εκπαίδευση των πωλητών της Σχεδίας σε τεχνικές πώλησης και οι δράσεις σε συνεργασία με τον Ναυτίλο. Η δράση της ομάδας #plai_sou συνεχίστηκε με την πολύ πρόσφατη διανομή 5.000 σχολικών τσαντών σε 35 σχολεία στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis.

Η καμπάνια “Turbo-X – Democratizing Τechnology” με στόχο να γιορτάσει τα 30 χρόνια παρουσίας του brand στην Ελλάδα. Σκοπός του brand, από τον πρώτο Turbo-X υπολογιστή που κατασκευάστηκε το 1987 μέχρι και σήμερα, είναι να προσφέρει στο ελληνικό κοινό προϊόντα που ενσωματώνουν κορυφαίες τεχνολογίες, στην πιο προσιτή τιμή.”.