Στα 350 εκατ. ευρώ το ομόλογο της Motor Oil

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 5,125%.

Αυξήθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ το ποσό που άντλησε τελικά η Motor Oil, στο πλαίσιο της ομολογιακής της έκδοσης. Συνολικά, αντλήθηκαν 350 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 5,125%, ενώ η λήξη των ομολογιών είναι για το 2019 (πενταετής).

Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η κατά 100% θυγατρική της εταιρεία, υπό την επωνυμία Motor Oil Finance PLC (ο «εκδότης») καθόρισε το επιτόκιο του τοκομεριδίου των ομολογιών (Senior Notes) ομολογιακού δανείου ποσού 350 εκατ. ευρώ, λήξης 2019, στο 5,125% και την τιμή έκδοσης των ομολογιών στο άρτιο.

Ο εκδότης των ομολογιών ιδρύθηκε, σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και της Ουαλίας. Οι ομολογίες θα φέρουν την εγγύηση της Μότορ Όιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ (the “Guarantor”), ενώ έχει γίνει αίτηση για την εισαγωγή και διαπραγμάτευσή τους στην αγορά Euro MTF Market του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου (Luxembourg Stock Exchange).

Γενικός συντονιστής (Global Coordinator) της έκδοσης ήταν η HSBC Bank plc, ενώ η Alpha Τράπεζα ΑΕ, η Citigroup Global Markets Limited, η Credit Suisse Securities (Europe) Limited, η HSBC Bank plc, η Εθνική Χρηματιστηριακή ΑΕ και η Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, ήταν διαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Book-runners). Το ύψος των εντολών, που υποβλήθηκαν, μέσω της διαδικασίας βιβλίου υποβολής προσφορών (book building process), διαμορφώθηκε στο ποσό των 2,3 δισ. ευρώ περίπου, γεγονός που υπαγόρευσε την αύξηση της έκδοσης κατά το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τον αρχικό στόχο των 300 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από την έκδοση ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν από τη Μότορ Όιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και γενικότερους εταιρικούς σκοπούς.