Στα άδυτα της Χρυσής Αυγής

Στα άδυτα της Χρυσής Αυγής

Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής μιλάει στην εφημερίδα «Έθνος» για τα τάγματα εφόδου της Νίκαιας.

Των ρεπόρτερ Μαρία Ψαρά και Λευτέρη Μπιντελά

Στη συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα στην έντυπη έκδοση το Έθνος, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι το τάγμα εφόδου της οργάνωσης στη Νίκαια λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και υπό την εποπτεία του βουλευτή της ΧΑ Ιωάννη Λαγού.

«Ο Γιώργος Πατέλης μάς έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα, είτε για να την “πέσουμε” σε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός.

Διαβάστε ακόμη: Στον αντιτρομοκρατικό νόμο τα ποινικά περιστατικά όπου εμπλέκεται η Χ.Α.

»Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης. Όπως λέει, ορμητήριο – αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία».

»Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι μιλημένοι, καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να “καθαρίσει” για όσους πιαστούν στα «πράσα».

Διαβάστε ακόμη: Θρήνος στην κηδεία του Παύλου Φύσσα

Ερωτηθείς ειδικότερα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρει: «Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες».

Σχετικά με την κινητοποίηση που έγινε εκ μέρους των μελών της Χρυσής Αυγής το μοιραίο βράδυ και ερωτηθείς ποιον θα μπορούσαν να έχουν καλέσει από την καφετέρια της Παναγή Τσαλδάρη, λέει: «Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Κι ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί».

(Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Έθνους που κυκλοφορεί)