Στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία το φυσικό αέριο

Στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία το φυσικό αέριο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζεται η πτώση στην τιμή του φυσικού αερίου, που έχει φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου, εν μέσω υψηλότερων θερμοκρασιών και των δηλώσεων του Κρεμλίνου ότι η πληρωμή σε ρούβλια για τις ρωσικές εξαγωγές δεν αναμένεται παρά μέσα στον Μάιο.

Το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, έφτασε να υποχωρεί έως και 12%, στα 84 ευρώ η μεγαβατώρα, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 23 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν την εισβολή των Ρώσων στο ουκρανικό έδαφος. Στις 11.10 ώρα Ελλάδος, το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου κατέγραφε πτώση 2,724%, στα 93,015 ευρώ η μεγαβατώρα. 

Στις 14 Απριλίου, πριν τις αργίες για το Πάσχα των Καθολικών, το φυσικό αέριο είχε υποχωρεί κατά 9,2%.  

Η Gazprom λέει ότι συνεχίζει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom συνέχισε την Τρίτη να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα αιτήματα των ευρωπαίων καταναλωτών, όπως ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι αιτήσεις ανήλθαν σε 54,8 εκατ. κυβικά μέτρα για τις 19 Απριλίου, ανέφερε η εταιρεία, από 56,9 εκατ. κυβικά μέτρα για τις 18 Απριλίου.