Στα «χέρια» της Verizon και επίσημα η Yahoo για 4,48 δισ. δολάρια

Στα «χέρια» της Verizon και επίσημα η Yahoo για 4,48 δισ. δολάρια

Η «ακριβή» αποχώρηση της Μαρίσα Μάγιερ και τα πρώτα σχέδια της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Η Verizon «έκλεισε» επίσημα την εξαγορά της Yahoo στα 4,48 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας και όπως είχε συμφωνηθεί ήρθε η ώρα της Μαρίσα Μάγιερ, CEO της Yahoo από το 2012, να αποχωρήσει από τον τεχνολογικό κολοσσό λαμβάνοντας ένα πακέτο αξίας 23 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Verizon, η Yahoo αναμένεται να συγχωνευθεί με την AOL, την οποία και εξαγόρασε για 4,4 δισ. δολάρια το 2015. Οι δυο εταιρείες θα διατηρήσουν τα brands τους, ενώ τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στην Oath (θυγατρική) θα αναλάβει ο CEO της AOL, Τιμ Άρμστρονγκ.

Δημοσίευμα του TechChurch πρόσφατα υποστήριξε ότι η Oath μετά τη συμφωνία της Verizon με τη Yahoo θα απολύσει περίπου 2,100 υπαλλήλους, σχεδόν το 15% του εργατικού της δυναμικού, το οποίο και επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο Άρμοστρονγκ στην Wall Street Journal.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας: 

Η Verizon Communications Inc. ολοκλήρωσε σήμερα την εξαγορά της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Yahoo! Inc. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναμένεται τώρα να ενώσει την Υahoo με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις της AOL προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα θυγατρική, την Oath, που θα φιλοξενεί περισσότερα από 50 brands μέσων και τεχνολογίας, τα οποία σήμερα απασχολούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το χαρτοφυλάκιο της Oath περιλαμβάνει τις HuffPost, Yahoo Sports, AOL.com, MAKERS, Tumblr, BUILD Studios, Yahoo Finance, Yahoo Mail και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη κίνηση της Verizon μόλις εξαγοράσει τη Yahoo

Η Marni Walden, πρόεδρος Media και Telematics στη Verizon, δήλωσε: «Το κλείσιμο αυτής της συμφωνίας αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για να αναπτύξουμε σε παγκόσμια κλίμακα την εταιρεία ψηφιακών μέσων ενημέρωσης μας».

Ο Τιμ Άρμστρογνκ, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της AOL, από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στην Oath, μέλος της Media and Telematics της Verizon. «Χτίζουμε το μέλλον των brands χρησιμοποιώντας ισχυρή τεχνολογία, αξιόπιστο περιεχόμενο και διαφοροποιημένα δεδομένα. Kαι τώρα που έκλεισε η συμφωνία, είμαστε ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να επικεντρωθούμε στο να καταστήσουμε την εταιρεία ως την καλύτερη στον τομέα των καταναλωτικών μέσων ενημέρωσης και να γίνουμε ο καλύτερος συνεργάτης για τους διαφημιστές και τους εκδοτες μας».

Ο Άρμστρονγκ έχει στόχο να συνεχίσει να κατασκευάζει τις πιο εξελιγμένες και ανοιχτές λύσεις διαφήμισης της βιομηχανίας, με μάρκες όπως το ONE από την AOL και το BrightRoll που καλύπτουν τις διαφημίσεις κινητής τηλεφωνίας, βίντεο, αναζήτησης και προγραμματικές διαφημίσεις.

Τέλος, όσον αφορά τη Μαρίσα Μάγιερ, η ίδια επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση της CEO μετά την συμφωνία των δυο επιχειρήσεων και η Verizon της εύχεται καλή επιτυχία στη μελλοντική της πορεία.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα deals που «ταρακούνησαν» τις αγορές το 2016