Στα ύψη η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου

Στα ύψη η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου

Kέρδη καταγράφει η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου μετά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφει η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης της στο Χρηματιστήριο Κύπρου και το LSE σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Η μετοχή της τράπεζας άρχισε να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, LSE, από τις 10.30 ώρα Κύπρου και η τιμή της διαμορφώθηκε σύντομα στα Euro 3,60 από Euro 3,22 που ήταν η τιμή εισδοχής της, σημειώνοντας κέρδη 11,8%.

Στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ΧΑΚ, η τιμή βρίσκεται στα Euro 3,41 με άνοδο 5,9% και τζίρο Euro 704,6 χιλ.
Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι το συνολικό εκδοθέν μετοχικό της κεφάλαιο το οποίο αποτελείται από 446,2 εκ. κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας Euro 0,10 ανά μετοχή έχει εισαχθεί στην «συνήθη» κατηγορία (standard) του επισήμου μητρώου της εποπτικής αρχής κεφαλαιαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου για διαπραγμάτευση στην κύρια αγορά του LSE και στο ΧΑΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, η εισαγωγή μετοχών στο LSE αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα διαπραγμάτευσης των μετοχών η οποία θα ενισχύσει την προβολή του συγκροτήματος και θα οδηγήσει σε μία πιο διευρυμένη βάση επενδυτών ικανή να στηρίξει το συγκρότημα μακροπρόθεσμα.

Τα πιο πάνω αναμένεται να ενδυναμώσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερόμενων μερών προς το συγκρότημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η εισαγωγή αυτή αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην εκπλήρωση των στρατηγικών στόχων του Συγκροτήματος με σκοπό να καταστεί ένα πιο δυνατό πιστωτικό ίδρυμα, ικανό να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους του στο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Ακολουθεί την επιτυχή επιστροφή του συγκροτήματος στις διεθνείς αγορές και την πλήρη αποπληρωμή της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας στις αρχές του 2017», αναφέρεται στην ανακοίνωση.