Στα τέλη του 2021 πρόκεται να παραδώσει η Bayer τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου CureVac

Στα τέλη του 2021 πρόκεται να παραδώσει η Bayer τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου CureVac
epa07568904 (FILE) - The unique Bayer cross hangs on the facade of a plant building in Leverkusen, Germany, 27 February 2019, reissued 14 May 2019. Media reports on 14 May 2019 state that a California jury has awarded a couple who claimed weedkiller Roundup was responsible for their cancer 2 billion US dollars or 1.7 billion euros in a case brought against German pharmaceutical group Bayer. Bayer denied the allegations. EPA/KIRSTEN NEUMANN *** Local Caption *** 55017019 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η CureVac έκλεισε προσφάτως συμφωνία με την Bayer για την παραγωγή του εμβολίου της.

Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Bayer ανακοίνωσε σήμερα ότι στόχος της είναι να παραδώσει τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου της CureVac κατά της Covid-19 από την μονάδα παραγωγής του Βούπερταλ κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να παραδώσουμε τα πρώτα εμβόλια πριν από το τέλος του έτους, αν όλα πάνε καλά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βέρνερ Μπάουμαν κατά την διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού του ομόσπονδου κράτους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ στο εργοστάσιο της Bayer.

Ο διευθυντής του φαρμακευτικού τομέα της Bayer Στέφαν Όλριχ δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή στο τέταρτο τρίμηνο.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ξεκίνησε την Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της τον Δεκέμβριο και σχεδιάζει να ανακοινώσει τα προκαταρκτικά δεδομένα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία έκλεισε προσφάτως συμφωνία με την Bayer για την παραγωγή του εμβολίου της.