Στα βρετανικά πρωτοσέλιδα η απόφαση της Ελλάδας να μην πληρώσει το ΔΝΤ

Στα βρετανικά πρωτοσέλιδα η απόφαση της Ελλάδας να μην πληρώσει το ΔΝΤ

Financial Times και Guardian κάνουν αναφορά στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για στάση πληρωμών έως την επίτευξη συμφωνίας.

Στην πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και όχι τις δόσεις Ιουνίου στο ΔΝΤ, κάνουν σήμερα αναφορά στο πρωτοσέλιδό του οι βρετανικές εφημερίδες Financial Times και Guardian.

«Οι Ελληνες απειλούν να μην πληρώσουν την επόμενη δόση του ΔΝΤ» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος των Financial Times, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο Guardian στο πρωτοσέλιδό του δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα προειδοποιεί ότι δεν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Οι δύο βρετανικές εφημερίδες αναφέρουν τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ».

CFzRiwVW8AICn0c

Οι FT σημειώνουν ότι η προειδοποίηση του Βούτση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανάλογη επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αξιωματούχοι της ευρωζώνης, λαμβάνοντας υπόψιν τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από Έλληνες αξιωματούχους, έχουν αρχίσει να αγνοούν αυτές τις «απειλές», πιστεύοντας ότι Αθήνα κάνει χρήση τους ως διαπραγματευτική τακτική.

Ακόμη, επισημαίνεται πως άνθρωποι που έχουν μιλήσει με τον κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι είναι κατηφής και «πρόθυμος να αναγνωρίσει το σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες».