To Startupbootcamp ανοίγει τις πύλες του στις ελληνικές εταιρείες

To Startupbootcamp ανοίγει τις πύλες του στις ελληνικές εταιρείες

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα για startups στην Ευρώπη "καλεί" τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις. 

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες του θα έχουν οι ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, μετά από πρόσκληση του Startupbootcamp.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης/ωρίμανσης νεοφυών εταιρειών (startups) στην Ευρώπη, σε μία ημέρα παρουσιάσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στο Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα με την υποστήριξη του Hellenic Startup Association και την επικοινωνιακή υποστήριξη του EMEAgr.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο προώθησης ενός νέου προγράμματος που δημιούργησε το Startupbootcamp σε συνεργασία με το ολλανδικό επενδυτικό ταμείο Dutch Expansion Capital και την εταιρεία EY και που απευθύνεται αποκλειστικά σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Οι εταιρείες αυτές δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως υλικά προηγμένης τεχνολογίας, διαδίκτυο των πραγμάτων, επικοινωνία μηχανής προς μηχανή, καθαρή τεχνολογία, αυτόνομα οχήματα, εκτύπωση τριών διαστάσεων, τεχνολογίες ζωής, νανοτεχνολογία, μικροηλεκτρονική, ρομποτική, κλπ.

Orange Grove: Ένας «πορτοκαλεώνας» επιχειρηματικότητας στην Αθήνας

Το πρόγραμμα εστιάζει είτε σε εταιρείες που έχουν αναπτύξει την ερευνητική τους εργασία σε προϊόν και αναζητούν να κλιμακώσουν τους επιχειρηματικούς και εμπορικούς τομείς της δραστηριοποίησής τους ή σε ομάδες που δεν έχουν μετασχηματίσει ακόμα την ιδέα τους σε εταιρεία αλλά έχουν κάποιο λειτουργικό πρωτότυπο ή εργαστηριακή απόδειξη λειτουργίας της τεχνολογίας τους.

Το Startupbootcamp HighTechXL θα φιλοξενηθεί στο παλιό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας Philips στο Eindhoven της Ολλανδίας, μία πόλη που έχει χαρακτηρισθεί ως η πιο εφευρετική πόλη του κόσμου, καθώς κατατίθενται αιτήσεις για κατοχύρωση πατεντών κάθε 20 λεπτά.

Για την ημέρα παρουσιάσεων στην Αθήνα οι εταιρείες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, προκειμένου να λάβουν πρόσκληση για να παρουσιάσουν την ιδέα τους.

Οι αιτήσεις για την ημέρα παρουσιάσεων της Αθήνας κατατίθενται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.startupbootcamp.org/events/startupbootcamp-pitch-days-in-athens.html