Στενό ευρωπαϊκό… πρέσινγκ στο TikTok για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης

Στενό ευρωπαϊκό… πρέσινγκ στο TikTok για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης
epa08667462 (FILE) - A close-up shows the video-sharing application TikTok on a smart phone in Berlin, Germany, 07 July 2020 (reissued 14 September 2020). According to statement issued by Microsoft, Chinese company ByteDance refused to sell its USA operations of TikTok to the US tech giant. EPA/HAYOUNG JEON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πλατφόρμα βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της ΕΕ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν διεμήνυσε τη Δευτέρα στον διευθύνοντα σύμβουλο της TikTok, Shou Zi Chew να εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα.

Ο Μπρετόν έδωσε τον περασμένο μήνα στην TikTok (η οποία ανήκει στην κινεζική ByteDance), προθεσμία μέχρι τις 25 Οκτωβρίου για να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης κρίσεων και διέταξε επίσης την εταιρεία να παράσχει λεπτομέρειες μέχρι τις 8 Νοεμβρίου σχετικά με τον τρόπο, με τον οποίο προστατεύει την ακεραιότητα των εκλογών και των ανηλίκων στην πλατφόρμα της.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επεσήμανε τις αλλαγές στην πλατφόρμα της TikTok τους τελευταίους μήνες, με νέα χαρακτηριστικά για την προστασία των χρηστών και τις επενδύσεις, που έγιναν στον έλεγχο του περιεχομένου και στην ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι υπηρεσίες μου και εγώ διερευνούμε τώρα εάν αυτό είναι αρκετό για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τον νόμο DSA (Digital Services Act)», δήλωσε ο Μπρετόν στο Reuters.

«Επειδή τώρα περισσότερο από ποτέ, δεν πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας -ιδίως τα παιδιά και τους εφήβους- από το παράνομο περιεχόμενο και την παραπληροφόρηση», είπε.

Ο Chew πρόκειται να συναντηθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες με την αντιπρόεδρο της ΕΕ για τις αξίες και τη διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, και τον επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής επιτροπής της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: