Στη φυλακή οι προφυλακισθέντες της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή οι προφυλακισθέντες της Χρυσής Αυγής

Σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού θα κρατηθούν Μιχαλολιάκος και Λαγός - Στη Βουλή η δικογραφία.

Στις φυλακές Κορυδαλλού έφθασαν, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής Πειραιά, Γιάννης Λαγός, ενώ ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης θα μεταφερθεί στο κατάστημα Μαλανδρίνου Βόλου και η προφυλακισθείσα ανθυπαστυνόμος στον Ελαιώνα Θηβών.

Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα κρατηθούν σε ειδικά ανακατασκευασμένα κελιά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ενώ, όπως έγινε γνωστό, θα προαυλίζονται ξεχωριστά.

Την ίδια ώρα διαβιβάζονται στη Βουλή φάκελοι για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την Εισαγγελία του Αρείου προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για άλλα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται και δεν εμπίπτουν στα αυτόφωρα κακουργήματα. Πρόκειται για αδικήματα όπως η παράνομη οπλοκατοχή για τα οποία θα πρέπει να αποφανθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής καθώς γι΄αυτές τις περιπτώσεις θα απαιτηθεί άρση βουλευτικής ασυλίας.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Δένδιας: «Ναζί είναι, ναζιστικά φέρονται»

Συνολική θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση που θα τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας της Βουλής για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν μετά το πρωτόγνωρο γεγονός ύπαρξης στην ελληνική Βουλή ενός νομίμως εκλεγμένου πολιτικού κόμματος που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής δεν ετέθη επιμέρους ζήτημα που να έχει σχέση με την περικοπή αποζημιώσεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι υπόδικοι. Ο κ. Βούτσης με παρέμβασή του, ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν σε αυτή την υπόθεση και τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή -θέματα άρσης ασυλιών, ενδεχόμενο αναπλήρωσης εδρών, χρηματοδότηση κόμματος, μισθολογικά, αποζημιώσεις, γενικά τα ονομαζόμενα προνόμια- πρέπει να συζητηθούν ενιαία κατά τη νέα Σύνοδο στην Ολομέλεια, διότι δεν είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιμέρους ρυθμίσεις.

Χρειάζεται ένα σταθερό πολιτικό μέτωπο και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού, αναφέρει με τη σειρά της σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τις ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή, με την προσωρινή κράτηση του αρχηγού και ενός βουλευτή της και την επιβολή περιοριστικών όρων σε τρεις βουλευτές της.

Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της «για κυβερνητικές αντιφάσεις οι οποίες δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της φασιστικής οργάνωσης. Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των παρακρατικών μηχανισμών της είναι ύψιστη ανάγκη για τη Δημοκρατία» και επισημαίνει ότι τα στελέχη της ΧΑ αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη πολιτική δράση, αλλά με εγκληματικές ενέργειες. Ιδιαίτερα υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ ότι με αφορμή τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νόμου στη Βουλή, θα επιμείνει ώστε να υπάρξει αυτός ο νόμος και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε συμπόρευση.

Σε κοινή σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στην Αγίου Κωσνταντίνου, αποφασίστηκε να επιδιωχθεί η ψήφιση της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ, διαφορετικά να γίνει συγκερασμός όλων των προτάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Παντελής Σαίτας

Διαβάστε ακόμη:  «Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!»