Στην αγορά της Αγγλίας μυρίζει κάτι από Ελλάδα

Στην αγορά της Αγγλίας μυρίζει κάτι από Ελλάδα

Ο Βαγγέλης Λυκίδης, CEO της εταιρείας Hellenic Grocery, δημιούργησε το «παραδοσιακό ελληνικό μπακάλικο» στο διαδίκτυο.

Το όραμα του Βαγγέλη Λυκίδη να προσφέρει στις ελληνικές οικογένειές που ζουν στο εξωτερικό μια γκάμα από βασικά ελληνικά προϊόντα, οδήγησε στην απόφαση για τη δημιουργία του Hellenic Grocery.

Στόχος του Hellenic Grocery, το οποίο έχει έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, είναι να μπορεί να προσφέρει τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους την ελληνική γεύση που τόσο αγαπούν και γνωρίζουν. Να προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να κάνουν ένα τραπέζι με ελληνικά προϊόντα.

Από έναν ντάκο με κριτικό παξιμάδι, ελληνική φέτα και παρθένο ελαιόλαδο, ένα κυρίως πιάτο μια ποικιλία κρεατικών με σουβλάκια, σεφταλιά, ελληνική μπύρα ή κρασί μέχρι και μπακλαβά. Επίσης, να τροφοδοτούν ελληνικά και ξένα εστιατόρια.

Σύμφωνα με την Hellenic Grocery τα προϊόντα επιλέγονται έχοντας ως γνώμονα την ποιότητα τους και όχι απαραίτητα την επωνυμία τους. Ένας λόγος, που επιλέγουν λιγότερο γνωστές εταιρείες είναι για να ενισχύουν την ανάπτυξή τους.

Η επιλογή της βρετανικής αγοράς έγινε επειδή πιστεύουν πως το βρετανικό κοινό είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο με την Ελλάδα και κατ’ επέκταση με την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

Η εταιρεία δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματά της και τονίζει πως οι πλειοψηφία των πελατών της είναι Βρετανοί.

Μακροπρόθεσμος στόχος τους είναι η επέκτασή τους σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό έκαναν και το πρώτο τους βήμα μπαίνοντας στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά της Amazon.