Στην αγορά των φορτηγών πλοίων μπαίνει η Aegean Oil

Στην αγορά των φορτηγών πλοίων μπαίνει η Aegean Oil

Η Aegean Shipping Management προχωρά στη ναυπήγηση νέων πλοίων σε συνεργασία με την Cosco.

 

Η Aegean Shipping Management Α.Ε. ανακοίνωσε την υπογραφή νέας συμφωνίας για την κατασκευή μιας σειράς 4+2+2 φορτηγών πλοίων Kamsarmax χωρητικότητας 82.000 dwt με την Cosco Shipping Heavy Industry Co. Ltd, στο ναυπηγείο Cosco Zhoushan, με προγραμματισμένες παραδόσεις από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και μετά.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου η εταιρεία, το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την πρώτη κίνηση της Aegean Shipping Management στον τομέα ξηρού χύδην φορτίου, η οποία θα συμπέσει με τη δημιουργία της εταιρείας spin-off Aegean Shipping Dry Bulk.

Ανακοινώνοντας την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Γεώργιος Μελισσανίδης τόνισε: «Αποφασίσαμε να επεκταθούμε επενδύοντας τώρα στον τομέα ξηρού χύδην φορτίου, εκμεταλλευόμενοι τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα τιμών, σε συνδυασμό με την πεποίθησή μας ότι ο τομέας αυτός βρίσκεται στην πορεία μιας βιώσιμης ανάκαμψης μέχρι το 2018/19. Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να εισέλθουμε στον τομέα αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Cosco Shipping σε αυτό το συναρπαστικό νέο εγχείρημα για την Aegean Shipping Management. Είμαι πεπεισμένος ότι η επέκτασή μας στον τομέα ξηρού χύδην φορτίου θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.»

Τα νεόκτιστα πλοία αυτής της παραγγελίας, θα παραδοθούν την εποχή εκείνη που σύμφωνα με τις περισσότερες αναλύσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ο τομέας του χύδην ξηρού φορτίου θα έχει ανακάμψει ως προς τους μακροπρόθεσμους βιώσιμους μέσους συντελεστές, καθώς θα υπάρξει αύξηση του εμπορίου και θα έχουμε περισσότερο scrapping.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Απόστολος Πουλοβασίλης, τόνισε: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική παραγγελία νεόκτιστων πλοίων για εμάς και είναι σταθερά ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική μας για τη διαφοροποίηση και την επέκταση του στόλου μέσω σύγχρονων και αποδοτικών πλοίων. Οι προδιαγραφές για τα πλοία αυτά έχουν δημιουργηθεί από κοινού με το ναυπηγείο και τους σχεδιαστές, COSCO και SDARI, και ενισχυθεί σύμφωνα με τα πρότυπα του Πράσινου Στόλου (Green Fleet) της εταιρείας μας, προκειμένου να ανταποκριθεί και να υπερβεί τις απαιτήσεις της βιομηχανικής ζήτησης για αυτόν τον τύπο πλοίου.»