Στην Αθήνα την Τρίτη ο Ντράγκι – Θα συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Ντράγκι – Θα συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
epa06473684 Mario Draghi, President of the European Central Bank (ECB), speaks during a press conference following the meeting of the Governing Council of the European Central Bank in Frankfurt Main, Germany, 25 January 2018. ECB leaves the main interest rates unchanged in its first policy decision of 2018. EPA/ARMANDO BABANI
Στις 9 Μαρτίου η Ακαδημία είχε εκλέξει ξένο εταίρο της τον καθηγητή Μάριο Ντράγκι, στον κλάδο των Οικονομικών Επιστημών - Οικονομική και Νομισματική Πολιτική.

Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη στην Κριστίν Λαγκάρντ, όπου αναμένεται να συναντήσει και τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παραβρεθεί ως τιμώμενο πρόσωπο και θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών, προτού παραδώσει επίσημα τη σκυτάλη της Κεντρικής Τράπεζας στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Έχοντας αφήσει ανοιχτό το θέμα του QE για την Ελλάδα υπό προϋποθέσεις, η βασικότερη εκ των οποίων η χώρα να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα μέσω μεταρρυθμίσεων, ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα συναντήσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από τον φόρτο του προγράμματός του θα εξαρτηθεί κατά πόσον θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και με την αντιπολίτευση.