Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οριστικά η ΕΕΣΣΤΥ έναντι 22 εκατ. ευρώ

Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οριστικά η ΕΕΣΣΤΥ έναντι 22 εκατ. ευρώ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι δήλωσαν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Α. Ξενόφος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ριχάρδος Λαμπίρης.

Έναντι συνολικού τιμήματος 22 εκατ. ευρώ, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 100% της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία είναι κατά 100% θυγατρική της ιταλικής Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών (SPA) υπεγράφη κατόπιν της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ‘Αρη Ξενόφο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη.

Όπως δήλωσε ο κ. Ξενόφος, «μετά την επιτυχή προσέλκυση διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και την επακόλουθη αναβάθμιση των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, αλλά και την ανάταξη των οδικών αξόνων που έχει προηγηθεί στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, η αναβάθμιση του ελληνικού σιδηρόδρομου που εδραιώνεται με την σημερινή υπογραφή ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας ως κόμβο μεταφορών και διαμετακομιστικού εμπορίου. Είμαστε σίγουροι ότι και στην περίπτωση της ΕΕΣΣΤΥ θα επαναληφθούν τα θετικά αποτελέσματα που ήδη είναι ορατά στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά το πέρασμα της στην Ferrovie Dello Stato Italiane».

Ενώ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αναμφισβήτητα είναι μια σημαντική εξέλιξη για το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, καθώς διασφαλίζει την αναβάθμιση του ρόλου και την περαιτέρω ανάπτυξη της ΕΕΣΣΤΥ».