Στις 15 Ιανουαρίου η ψηφοφορία επί της πρότασης Μέι για το Brexit

Στις 15 Ιανουαρίου η ψηφοφορία επί της πρότασης Μέι για το Brexit
epa07181877 British and European flag during visit of British Prime Minister Theresa May to European commission President Jean-Claude Juncker in Brussels, Belgium, 21 November 2018. British Prime Minister is meeting President of the European Commission Jean-Claude Juncker to discuss Brexit and the proposed deal for Britain to leave the European Union. EPA/OLIVIER HOSLET

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε πως η χώρα θα βρεθεί σε αχαρτογράφητα εδάφη αν απορριφθεί η πρότασή της για το Brexit από το Κοινοβούλιο.

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο επί της πρότασης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το BBC.

Η κ. Μέι αναγκάστηκε να καθυστερήσει την ψηφοφορία επί της συμφωνίας, που θα πραγματοποιούνταν τον Δεκέμβριο, καθώς είπε πως η πρόταση θα καταψηφίζονταν από μεγάλη πλειοψηφία. Η κυβέρνησή της είχε προηγουμένως πει πως η ψηφοφορία θα πραγματοποιούνταν την εβδομάδα της 14ης Ιανουαρίου.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε πως η χώρα θα βρεθεί σε αχαρτογράφητα εδάφη αν απορριφθεί η πρότασή της για το Brexit από το Κοινοβούλιο, αν και είναι ελάχιστες οι ενδείξεις πως έχει καταφέρει να «κερδίσει» τους βουλευτές.