Στις 5,5 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Στις 5,5 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας της Prorata για την «ΕΦΣΥΝ» η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,5%.

Σταθερή στις 5,5 μονάδες παραμένει η διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ, συγκριτικά με τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Στα κυριότερα συμπεράσματα περιλαμβάνονται η πιθανότητα ανάδειξης πεντακομματικής βουλής στις επόμενες εκλογές, καθώς και η πόλωση της περιόδου, αφού το άθροισμα των δύο κομμάτων έχει αυξηθεί κατά έντεκα μονάδες (από το 43,5% στο 54,5%).

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,5%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7%, Κίνημα Αλλαγής με 6%, ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 0,5%, οι ΑΝΕΛ με 0%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, η ΛΑΕ με 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, το ΜέΡΑ25 με 0,5%, ενώ η Ελληνική Λύση φαίνεται να συγκεντρώνει το 2,5%.

«Άλλο» κόμμα λέει το 2%, «αποχή/ άκυρο/ λευκό» 8% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» 9,5%.

Οι πολίτες φαίνεται να επικροτούν τα μέτρα στα εργασιακά, να ζητούν ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας και να θεωρούν πλειοψηφικά ότι το δίπολο που θα κυριαρχήσει στις επόμενες εκλογές -όποτε κι αν γίνουν αυτές- θα είναι το «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, όπως επισημαίνεται, το Σκοπιανό και η συμφωνία των Πρεσπών δεν δείχνει να επηρεάζει για την ώρα την πρόθεση ψήφου.