Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ατζέντα επενδύσεων

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ατζέντα επενδύσεων

Ομιλία στη Βοστώνη, ραντεβού με επενδυτές στη Νέα Υόρκη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα κύκλο διεθνών επαφών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραστεί στην ετήσια εκδήλωση για την Ελλάδα στο «Fletcher School» του πανεπιστημίου «Tufts» και θα πραγματοποιήσει επαφές με Αμερικανούς επενδυτές, στους οποίους θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα της οδού Πειραιώς.

«Η χώρα δεν μπορεί να αναπτύσσεται με 1,5% ή 2% Με τέτοιους ρυθμούς, θα απομακρύνεται από την Ευρώπη και ποτέ οι πολίτες δε θα πιστέψουν πραγματικά ότι η κρίση τελείωσε. Ο στόχος που πρέπει να θέσουμε είναι να επιτύχουμε ανάπτυξη μεταξύ 3% και 4%. Αυτή η ανάπτυξη δεν θα προέλθει μόνον από μείωση της φορολογίας. Θα προέλθει και από μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας και η οποία θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε και τα έσοδα του κράτους», επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε εσωτερικό χωροχρόνο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει συνεχώς πόντους στο κεντρικό αφήγημα της διεύρυνσης, υπενθυμίζοντας συνεχώς πως κάθε φορά που η “γαλάζια” παράταξη πέρασε πέρα και επάνω από τα κομματικά της τείχη κατέγραψε τις μεγαλύτερες εκλογικές επιτυχίες της.

«Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια οι Έλληνες θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Τσίπρα: Αρκετά. Ως εδώ. Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα για την πολιτική αλλαγή. Θα ζητήσω από όλους, παλαιούς και νέους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να μεταφέρουν το μήνυμα στους συμπολίτες μας που είναι αναποφάσιστοι. Πείστε τους ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να κάνει τη ζωή όλων καλύτερη», ανέφερε, από τη Ρόδο, ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει στη Βοστώνη την Πέμπτη, ενώ για την Παρασκευή έχει κλείσει 4 αλλεπάλληλα, σημαντικά ραντεβού με κορυφαία στελέχη επενδυτικών οργανισμών που παρακολουθούν με ενδιαφέρον την περίπτωση της Ελλάδας και θα ήταν πρόθυμοι να επενδύσουν στην προοπτική της χώρας.