Στο 13,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Στο ναδίρ οι ΑΝΕΛ

Στο 13,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Στο ναδίρ οι ΑΝΕΛ

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της Ν.Δ κατά 1%, σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα το Σεπτέμβριο.

Στο 13,1% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ψαλίδα ανοίγει, ενώ καταγράφονται απώλειες για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετά την διάσπαση του κυβερνητικού συνασπισμού σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll. Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 15% στα ποσοστά με αναγωγή επί των εγκύρων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι ΑΝΕΛ καταποντίζονται συγκεντρώνοντας ποσοστό που φτάνει μόλις το 0,4% ενώ τους ξεπερνούν κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας (1,5%), η Ελληνική Λύση (2,2%), το ΛΑΟΣ (1,3%) κ.ά. Σημαντικές απώλειες καταγράφει και το Ποτάμι, το οποίο επίσης μένει εκτός Βουλής φτάνοντας με δυσκολία το 0,7%.

Σύμφωνα με την έρευνα τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 27,7% (με αναγωγή 31,5%)

ΣΥΡΙΖΑ: 14,5% (με αναγωγή 16,5%)

Χρυσή Αυγή: 3,8% ( με αναγωγή 4,3%)

ΚΚΕ: 3,6% (με αναγωγή 4,1%)

ΚΙΝΑΛ: 3,4% (με αναγωγή 3,8%)

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 17,3% και η αποχή διαμορφώνεται στο 9%.

Ο υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll Ζαχαρίας Ζούπης, αναφερόμενος στην έρευνα σημειώνει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο του Βαρόμετρου της OPINION POLL πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 10-14/1. Αυτό σημαίνει ότι «έπιασε» το κλίμα τόσο της πολιτικής αστάθειας, όσο και του διαζυγίου τελικά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και των μετατοπίσεων βουλευτών».

«Τα αποτελέσματά της δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της Ν.Δ κατά 1% σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας το Σεπτέμβριο. Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή χωρίς λευκά, άκυρα, αποχή ανάμεσα στην Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 15%. Η Ν.Δ. αυξάνει τις δυνάμεις της κατά 1.6% και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0.5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός 11%, ενώ η παράσταση νίκης εμφανίζεται καταλυτική με 59.6% να εμφανίζεται να θεωρεί ότι θα νικήσει η Ν.Δ , έναντι ενός 17.2% που θεωρεί ότι τελικά θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει χαρακτηριστικά.