Στο υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας η επίσκεψη Πάπα στην Βραζιλία

Στο υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας η επίσκεψη Πάπα στην Βραζιλία

Οι αρχές θορυβήθηκαν από το συμβάν της μοτοπορείας του Ποντίφικα.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Βραζιλία αναβαθμίστηκε από το επίπεδο της «μεσαίας επικινδυνότητας» σε αυτό της «υψηλής» μετά από τη στάση του ειδικά διαμορφωμένου αυτοκινήτου του ανάμεσα στο ενθουσιώδες κοινό που τον ακολουθούσε στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πηγές της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δήλωσαν στο CNN ότι εν μέρει το πρόβλημα οφείλεται και στον ίδιο τον Πάπα, ο οποίος έδωσε εντολή στον οδηγό του να μην αποφύγει το πλήθος.

Η επίσκεψη του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκιάζεται από εκτενείς ταραχές οι οποίες έχουν οδηγήσει σε εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία.

Διαβάστε: Επεισοδιακή επίσκεψη του Πάπα στη Βραζιλία

Οι βραζιλιάνικες αρχές ασφαλείας έχουν αναλάβει έκτακτα μέτρα, αλλά και αρμοδιότητες, στις περιοχές όπου κινείται ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ ήδη καταφτάνουν στο Ρίο επιπλέον αστυνομικοί από άλλες πόλεις.

Ταυτόχρονα, χιλιάδες νέοι από όλο τον κόσμο βρίσκονται αυτές τις μέρες στην πόλη εξαιτίας της Παγκόσμιας Μέρας Νέων, ένα φεστιβάλ διοργανωμένο από την Καθολική Εκκλησία, διάρκειας μίας εβδομάδας.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις πολυήμερες μαζικές διαδηλώσεις κατά της φτώχειας των προηγούμενων εβδομάδων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στη χώρα του καφέ.

Σε σημερινή του ομιλία, ο Πάπας κινήθηκε στα πλαίσια των αιτημάτων χιλιάδων Βραζιλιάνων, καλώντας τους πιστούς «να αντισταθούν στα εφήμερα είδωλα του χρήματος της εξουσίας και της ηδονής».