Στο «κρεβάτι» με τη NASA

Στο «κρεβάτι» με τη NASA

Πως θα σας φαινόταν να πληρώνεστε για να μείνετε στο κρεβάτι για δυόμιση μήνες;

Πως θα σας φαινόταν να πληρώνεστε για να περνάτε την ημέρα σας ξαπλωμένοι στο κρεβάτι; Κι όμως, είναι δυνατόν!

Η NASA ετοιμάζεται να διεξάγει ένα πρωτότυπο πείραμα και ζητά τη βοήθεια εθελοντών, τους οποίος πρόκειται να ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Συγκεκριμένα, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία σκοπεύει να δώσει 18.000 δολάρια σε όσους εθελοντές μείνουν στο κρεβάτι τους για 70 συνεχόμενες ημέρες!

Οι συμμετέχοντες στο πείραμα θα μπορούν να παίζουν ηλεκτρονικά ή επιτραπέζια παιχνίδια, να συνομιλούν με φίλους και συγγενείς, ακόμη και να εργάζονται εξ αποστάσεως για την πραγματική τους δουλειά. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους κατά τη διάρκεια του πειράματος.

Σκοπός της έρευνας είναι η μελέτη της επίδρασης της μικρο-βαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα. Τα κρεβάτια θα είναι ανασηκωμένα σε μικρή γωνία έξι μοιρών -με το κεφάλι όμως προς τα κάτω!- αναγκάζοντας έτσι τα υγρά του σώματος να μετακινούνται και να δημιουργούν καρδιαγγειακές συνθήκες παρόμοιες με αυτές που επικρατούν σε μια διαστημική πτήση. Αντικείμενα παρακολούθησης θα αποτελέσουν η πιθανή ατροφία των μυών και η οστική πυκνότητα των συμμετεχόντων.

Βάσει αυτών, η NASA διευκρίνισε πως «οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι πολύ υγιείς». Όσοι περάσουν από τον πρώτο γύρο εξετάσεων, θα αναγκαστούν να λάβουν μέρος σε ψυχιατρική εκτίμηση και μια σειρά από δοκιμασίες αντοχής, παρόμοιες με αυτές που περνάνε συχνά οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Θέλουμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα επιλέξουμε άτομα πνευματικά και σωματικά ικανά να περάσουν 70 ημέρες στο κρεβάτι, κάτι που δεν μπορεί να κάνει έτσι απλά ο οποιοσδήποτε», είπε ο Δρ. Ρόνι Κρόμγουελ.

Εάν πάντως πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε, μπορείτε να κάνετε αίτηση εδώ! Καλή τύχη!

Διαβάστε ακόμη: Τρισδιάστατη δίαιτα από τη NASA