Στο «ναδίρ» η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα

Στο «ναδίρ» η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα

Έξι στους δέκα Αμερικανούς δηλώνουν «απογοητευμένοι» από τον πρόεδρό τους, ενώ οι Δημοκρατικοί θα ήθελαν να δουν τη Χίλαρι Κλίντον υποψήφια για την προεδρία.

Άσχημα είναι τα νέα για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, που βλέπει διαρκώς τη δημοτικότητά του να πέφτει.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας New York Times και του τηλεοπτικού δικτύου CBS, έξι στους δέκα Αμερικανούς πολίτες δηλώνουν «απογοητευμένοι» από τον πρόεδρο Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Αμερικάνων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον πρόεδρο Ομπάμα ανέρχεται στο 41%, ενώ το 57% απάντησε ότι είναι δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του. Το 59% δήλωσε ότι είναι λίγο ή πολύ απογοητευμένο από τον πρόεδρο.

Ακόμη, το 82% των Δημοκρατικών που ρωτήθηκαν εξέφρασαν την επιθυμία να δουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον να διεκδικεί και πάλι το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η δημοτικότητα του Ομπάμα φαίνεται ότι επηρεάστηκε από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συστήματος ασφάλισης και υγείας. Αρνητικά στο προφίλ του αμερικανού προέδρου έχει λειτουργήσει και η ασθενής οικονομική ανάκαμψη, καθώς το ποσοστό ανεργίας ακόμη δεν έχει πέσει στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση του 2008.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Ποιος φοβάται τη Χίλαρι Κλίντον