Στο πλευρό του Γιούνκερ ο Πιερ Μοσκοβισί

Στο πλευρό του Γιούνκερ ο Πιερ Μοσκοβισί

Ο νέος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων στηρίζει τον πρόεδρο της Κομισιόν παρά τις αποκαλύψεις για φοροαποφυγές εταιρειών μέσω του Λουξεμβούργου.

Στήριξη στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσφέρει ο νέος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί για το θέμα της εταιρικής φοροδιαφυγής στο Λουξεμβούργο.

Ο Γάλλος επίτροπος, σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιστότοπο EurΑctiv, δήλωσε: «Δεν έχω μιλήσει με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ειδικά για την έρευνα αυτή, αλλά γνωρίζω ότι είναι αφοσιωμένος στη γρήγορη μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς φορολογικής διαφάνειας».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να κριθεί για το παρελθόν του. Το ερώτημα είναι: Είναι κατάλληλος για τη θέση του Προέδρου στην Επιτροπή; Η απάντηση είναι προφανώς ναι. Είναι ο πλέον κατάλληλος».

Απορρίπτοντας την άποψη ότι το σκάνδαλο «LuxLeaks» αποδυναμώνει αισθητά τον Γιούνκερ, ο Μοσκοβισί σημείωσε ότι η αφοσίωση του Γιούνκερ στην ευρωπαϊκή ιδέα, η εμπειρία του και οι πολιτικές του ικανότητες τον καθιστούν τον καταλληλότερο για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ