Στο «πράσινο» η Wall Street – O Dow Jones κατέγραψε κέρδη πάνω από 2%

Στο «πράσινο» η Wall Street – O Dow Jones κατέγραψε κέρδη πάνω από 2%

«Η παγκόσμια οικονομία είναι ισχυρή, παρά τις αναταράξεις στα χρηματιστήρια», δήλωσε το ΔΝΤ.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τον πανικό της Δευτέρας και μια νευρική έναρξη σήμερα, πέρασε στο «πράσινο» προς το τέλος της συνεδρίασης, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κερδίζει πάνω από 2%.

Γύρω στις 22.07 (ώρα Ελλάδας) ο Dow Jones είχε φτάσει στις 24.852,42 μονάδες, με άνοδο +2,08%. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραφε επίσης άνοδο 1,88% ενώ ο Standard & Poor’s 500 ακολουθούσε τη γενική τάση, με +1,61%.

«Η παγκόσμια οικονομία είναι ισχυρή»

Τα θεμελιώδη στοιχεία της παγκόσμιας οικονομίας είναι ισχυρά, παρά τις πρόσφατες αναταράξεις στα χρηματιστήρια, καθώς καταγράφεται περισσότερο εμπόριο, περισσότερες επενδύσεις και γρηγορότερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη στις μεγάλες οικονομίες, υποστήριξε την Τρίτη ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Μορίς Όμπστφελτ.

“Αυτή την ώρα, τις τελευταίες λίγες ημέρες, παρατηρούμε ορισμένες αναταράξεις σε όλον τον κόσμο αλλά τα θεμελιώδη στοιχεία είναι πραγματικά ισχυρά” είπε ο Όμπστφελτ σε μια ζωντανή μετάδοση μέσω του Facebook. “Παρατηρούμε τα θεμελιώδη στοιχεία να βελτιώνονται από τα μέσα του 2016 και βλέπουμε μια ανάπτυξη σε πολύ ευρεία βάση”, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Γιατί «έπεσαν» ξαφνικά σχεδόν όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου;