Στο «σφυρί» ο οίκος Jimmy Choo;

Η μετοχή της εταιρίας έχει ενισχυθεί πάνω από 20% φέτος, με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται στα 670 εκατ. λίρες. 

Η βρετανική εταιρία Jimmy Choo ανακοίνωσε ότι αναζητά πιθανές προσφορές για την πώλησή της, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC. Η εταιρία δήλωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμα κάποια προσφορά και ότι εξετάζει και άλλες επιλογές για τις δραστηριότητές της

Η κίνηση αυτή έλαβε την υποστήριξη από τον βασικό μέτοχο της Jimmy Choo, την JAB Holdings. Εκτός από υποδήματα, η Jimmy Choo δημιουργεί μια γκάμα προϊόντων πολυτελείας, ωστόσο οι πωλήσεις της επιβραδύνθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρία ανέφερε σε ανακοίνωση: «Το Συμβούλιο της Jimmy Choo ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να διενεργήσει μια αξιολόγηση των διάφορων στρατηγικών επιλογών που υπάρχουν για την εταιρία προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αξία για τους μετόχους και αναζητά προσφορές για την εταιρία».

Η JAB Luxury, η οποία κατέχει ποσοστό 68% στην Jimmy Choo, ανακοίνωσε ότι «δεν είναι βέβαιο ότι θα λάβει χώρα η πώληση του συνόλου ή μέρους της συμμετοχής της JAB Luxury στην Jimmy Choo, ούτε είναι βέβαιοι οι όροι βάσει των οποίων ίσως πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή».

Οι πωλήσεις της Jimmy Choo αυξήθηκαν κατά 2% το 2016, συγκριτικά με 7% το 2015 και 12% το 2014, σημείωσαν αναλυτές της HSBC σε σημείωμά τους τον περασμένο μήνα.

Η εταιρία, που έχει πάνω από 150 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2014. Η μετοχή της έχει ενισχυθεί πάνω από 20% φέτος, με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται στα 670 εκατ. λίρες.

Πηγή: BBC